OBUSTAVA SVIH RADOVA U CENTRU DO REFERENDUMA

„Umesto da sa građanima pokuša da komunicira i da im objasni zašto im otima centar grada, večiti zamenik Vesić Goran preti krivičnim prijavama. Manir je to čoveka koji je uhvaćen u lopovluku i zaustavljen u pokušaju da zauvek unakazi Beograd“, kaže Marko Bastać, predsednik centralne beogradske opštine Stari grad.

„Jednočasovnu blokadu upozorenja večiti zamenik Vesić je uz podršku paradržavnih medija kvalifikovao kao maltretiranje građana. On takvu blokadu planira da uvede za nekoliko dana i da traje neograničeno, odnosno dok ne završe proces getoizacije Starograđana i izmeštanja centra grada. Ne interesuje večitog zamenika mišljenje stručnjaka ni interes građana. On i njegov napredni klan bave se isključivo zaštitom interesa krupnog kapitala i korupcijom. Mi to više nećemo to da trpimo“, poručuje Bastać.

„Nakon što je postalo jasno da gradske vlasti nisu spremne da se konsultuju sa građanima oko projekata koji trajno menjaju izgled Beograda i direktno ugrožavaju kvalitet života građana, opština Stari grad je odlučila da organizuje referendum i pita stanovnike opštine Stari grad da li podržavaju ove napade ludila večitog zamenika. Apelujemo na sve razumne ljude u gradskim institucijama da utiču na večitog zamenika Vesića i ubede ga da ne nastavlja sa radovima dok ne budemo imali rezultate tog referenduma. Ukoliko se ogluši i na ovaj apel on lično će snositi odgovornost za sve što će se dešavati, jer ćemo zajedno sa građanima fizički blokirati sve koji pokušaju da izvode radove na teritoriji naše opštine“, izjavio je Marko Bastać uz objašnjenje da su Skupštini grada već predati prvi zahtevi građana Starog grada da se do organizacije referenduma obustave svi radovi u centru.