NOVE TEZGE ZA SUVENIRE

Gradska opština Stari grad je, uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika, sopstvenim sredstvima finansirala izradu i postavljanje novih, standardizovanih štandova (tezgi) za prodaju umetničkih suvenira u Knez Mihailovoj kod Fakulteta likovnih umetnosti i na taj način doprinela lepšem izgledu grada i centralne pešačke zone grada. Štandovi su postavljeni 24. avgusta.

– Na predlog Grada rešili smo da izradimo i postavimo nove tezge na kojima se isključivo prodaju stari zanatski i umetnički predmeti. Štandove je uradio „Euromodel“, nakon procedure javnih nabavki, a njihova vrednost iznosi oko 2,9 miliona dinara. Ovo je početak akcije koju Stari grad preduzima na ulepšavanju i sređivanju Knez – Mihailove i delova naše opštine“, rekao je Dejan Kovačević, načelnik Opštinske uprave.

– Zadovoljni smo novim tezgama, možda su nešto manje, ali ima dovoljno prostora da postavimo sve umetničke suvenire. Ovde sam već osam godina i pohvaljujem opštinsku akciju, – rekla je Irena Bursać – Gračanin, vlasnica tezge „ Svet stakla“.

Događaju su prisustvovali pored novinara beogradskih redakcija i Mirjana Damjanović, Dragana Tepšić, članovi Saveta za ekologiju SO Stari grad, Mileta Zarić, šef Odseka za komunalnu inspekciju i Nela Kotaranin – Miljanić, šef Odseka za poslove Opštinskog veća i predsednika Opštine.