NEZABORAVNO DRUŽENJE U SREMU

Pedeset starogradskih penzionera je u subotu, 15. marta organizovano posetilo fruškogorske manastire i Sremske Karlovce, tokom izleta koji je za njih besplatno organizovala opština Stari grad. Odlazak, lep provod i nezaboravno druženje starogradskim penzionerima je ispred opštinske zgrade poželeo predsednik Dejan Kovačević.

Stručni vodič Branislav Vuković uspešno je proveo naše starije sugrađane kroz manastire Novo Hopovo, Grgetek i Krušedol, dok su ručak imali u Etnomuzeju u fruškogorskom muzeju Maradik. U poseti Sremskim Karlovcima, koja je usledila, starogradska ekspedicija je obišla Prvu srpsku gimnaziju i Patrijaršijski dvor, a održana je i fakultativna degustacija vina i meda.

– Organizacija je bila sjajna, od strane opštine i vodiča. To je bilo pravo bezbrižno putovanje posvećeno ljudima trećeg doba i na sve se mislilo, na opšte zadovoljstvo –rekla nam je jedna od učesnica izleta Slavica Stankić.

U želji da ponudi nove i zanimljive sadržaje penzionerima za aktivno treće doba, Opština je do sada za starogradske penzionere organizovala nekoliko krstarenja beogradskim rekama i dva izleta do Orašca, Oplenca i Aranđelovca.