NEWGENERATIONSKILLS: PREDAVANJE NA TEMU SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA

Gradska opština Stari grad i Institut Mihajlo Pupin u okviru internacionalnog projekta NewGenerationSkills organizuju u ponedeljak, 16. aprila, predavanje na temu socijalnog preduzetništva, na Kolarcu, od 11 do 13 sati, u sali Josif Pančić.

Predavanje na kome će se mladi upoznati sa primerima inovativnih preduzeća u svetu i u našoj zemllji, održaće predstavnici Smart kolektiva, a socijalni preduzetnici iz organizacija Liceulice i Kvart predstaviće svoj rad i kako oni doprinose boljem i dostojanstvenijem životu beskućnika, mladih sa invaliditetom, mladih sa intelektualnim teškoćama i drugim ugroženim grupama, kroz prodaju magazina, angažovani dizajn i ilustracije.

Danas kada socijalne i ekonomske nejednakosti u svetu rastu, mnoge ljude povezuje ideja da je moguć biznis po meri čoveka. Da je moguće zarađivati novac i činiti nešto dobro za zajednicu. Ta ideja se zove socijalno preduzetništvo.

Gradska opština Stari grad, Institut Mihajlo Pupin i Smart kolektiv pozivaju zainteresovane mlade ljude da se priključite ovom interaktivnom predavanju, koje se realizuje u okviru projekta „Unlocking the potentials for business and social innovation in the Danube Region by equipping young people with new generation skills“ – NewGenerationSkills.

Više informacija može se dobiti na:

FB: https://www.facebook.com/Newgenerationskills-Serbia-267971326943417/

Instagram: https://www.instagram.com/newgenerationskills_serbia/

web: www.interreg-danube.eu/newgenerationskills