NEMA ŽIČARE, NASTAVLJAMO BORBU ZA STARI GRAD

Čuvarima Kalemegdana koji već 40 dana stražare, građanima koji potpisuju peticiju protiv izgradnje žičare, stručnjacima iz različitih oblasti koje su povezane sa ovim projektom, uključujući i odeljenje SANU, danas se pridružio i Upravni sud koji je utvrdio i pravnu manjkavost ovog sumanutog projekta, na kome insistira večiti zamenik Vesić Goran.

Hvala svima na pomoći u ovoj borbi.

Ovo je velika pobeda građana, ali mi ostajemo i dalje u „Kancelariji za odbranu Kalemegdana“ svesni da je ova kriminalna, nestručna i bahata vlast spremna na sve. Nastavljamo da branimo Stari grad i na Topličinom i Gundulićevom vencu, u Dušanovoj i Ulici Džordža Vašingtona, gde gradska vlast, bez konsultacije sa građanima, sprovodi ili planira da započne projekte koji trajno menjaju izgled grada i uništavaju kvalitet života Starograđana.

Građanska neposlušnost, kao model borbe protiv autokratske vlasti, počela je da daje rezultate, prvo u Beogradu, a ubeđen sam da će se ovaj virus slobode širiti po Srbiji i dovesti do pada režima koji građane ignoriše, a stručnjake omalovažava.