NEĆE BITI SEČE DRVEĆA I UKIDANJA PARKING MESTA NA DORĆOLU

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović razgovarao je danas sa upravnicima i predstavnicima stambenih zajednica iz Solunske 23, 25, 30, 32, 34, 36 i 38 koji su se juče zvanično obratili svojoj opštini.

Gradska opština Stari grad je na vašu inicijativu postigla dogovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da se dalji radovi u Solunskoj ulici koji su bili predviđeni za izvođenje prema ugovoru o nedostajućoj infrastrukturi, a koji bi podrazumevali seču nekoliko stabala i ukidanje parking mesta, obustavljaju, tj da radovi u Solunskoj neće biti ni započeti – istakao je Marjanović

Ono što preostaje da se uradi jeste završetak trotoara u Dračkoj ulici u kojoj je u prethodnih dva meseca zamenjena dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljena nova asfaltna podloga.

Građani Starog grada uvek mogu da se oslone na svoju opštinu i da institucionalno kroz direktnu i otvorenu komunikaciju rešavaju probleme sa kojima se susreću.

Na donjem Dorćolu je u prethodnih nekoliko meseci Gradska opština Stari grad zajedno sa Gradom Beogradom izgradila novi parking u Dubrovačkoj 22,  sa 34 nova parking mesta kao i potpuno tri nova dečija igrališta u Despota Đurđa, na uglu Dubrovačke i Solunske ali i u Pančićevoj ulici. Takođe, na Dunavskom keju zasađeni su novi drvoredi, na čemu ćemo insistirati u budućnosti, jer verujemo da zajednička saradnja svih nivoa vlasti može da doprinese boljem kvalitetu života svih građana.

Sastanku su pored predstavnika stambenih zajednica prisustvovali zamenik predsednika opštine Aleksandar Todorović, članovi opštinskog veća Nikola Blagojević i Bojan Kalaba i predstavnik Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Milan Alimpić.