NASTAVAK ULAGANJA U ŠKOLE – NOVO DVORIŠTE U PRVOJ EKONOMSKOJ

U Prvoj ekonomskoj školi u Cetinjskoj ulici predstoje radovi na adaptaciji školskog dvorišta. Opština Stari grad opredelila je 4,6 miliona dinara za građevinsko-zanatske radove.

– Planiramo da nakon adaptacije dvorište škole koristimo i za časove fizičkog, obzirom da imamo i problem sa veličinom fiskulturne sale. Dvorište nije veliko, ali planiramo da ubacimo i jedna koš. Cilj nam je da i ozelenimo površinu dvorišta koja se graniči sa zgradom „Politike“. Međutim, glavni problem koji imamo je vlaga. Projekat adaptacije dvorišta predviđa direktno slivanje kišnice u kanalizaciju – objašnjava direktor škole Milibor Saković.

Opština Stari grad je u prethodnih nekoliko godina pomogla Prvoj ekonomskoj školi da renovira unutrašnjost škole – sređivanje kancelarija, zbornice, biblioteke, uvođenje telefonske centrale i opremanje učionica novim nameštajem. Osim toga, opština je pomogla školi da uvede rasterno osvetljenje, koje nije promenjeno gotovo trideset godina.

Direktor škole Milibor Saković kaže da je opština Stari grad doprinela kvalitetnijim uslovima za rad kako zaposlenih tako i učenika.

– Škola ima i problem sa dotrajalom stolarijom i fasadom. Ona je spomenik kulture Grada i njeno veliko renoviranje tek predstoji – dodaje direktor Saković.

U Vazduhoplovnoj akademiji predstoje radovi na sređivanju multimedijalnog kabineta, centra za obuku vazduhoplovnog osoblja i kabineta za hemiju i biologiju. Opština Stari grad je za građevinsko-zanatske radove u ovoj školi izdvojila 2 miliona dinara. Do sada je sredstvima opštine od preko 30 miliona dinara renovirana fasada zgrade, njena unutrašnjost, hidrantska mreža, kao i krov, a kupljeni su nov nameštaj i oprema za praktičnu nastavu.

Za Dom učenika srednjih škola „Petar Drapšin“ u Ulici Kralja Petra 83 opština Stari grad opredelila je 2,5 miliona dinara. U ovom Domu adaptiraće se sistem centralne tople vode.

U Prvoj Beogradskoj gimnaziji, na ulazu u školu, biće postavljena rolo-rampa sa gelenderom prilagođena osobama sa invaliditetom. Radove na postavljanju rampe finansiraće opština Stari grad u iznosu od 220.000 dinara.