NAGRADNA IGRA „KO JE PRVAK STAROG GRADA?“

Javno izvlačenje prvonagrađenih dobitnika u nagradnoj igri „Ko je prvak Starog grada“, obavljeno je 28. marta isped zgrade Elektro distribucije Beograd u Jevremovoj, kod bine gde se građanima predstavio orkestar Vojske Srbije pod dirigentskom palicom Pavla Medakovića. Otvaranju kutije i izvlačenju nagrada prisustvovale su predsednica Mirjana Božidarević i Ana Danilović, zamenica predsednice, kojima su pomogli osmogodišnji Aleksandar i devojčica Milica, koji su među mnogobrojnim kuponima izvukli tri sa pravim odgovorom koji glasi: Prvak Starog grada je Dejan Tairovski, učenik prvog razreda OŠ „Stari grad“.

Ispostavilo se da je pitanje bilo „teško“ jer je na mnogim kuponima bilo napisano Novak Đoković ili Teodor fon Burg. Naravno, i Đoković i Teodor su prvaci ne samo Starog grada, Beograda i Srbije već i osvajači brojnih svetskih titula, Novak u tenisu, a Teodor zlatnih medalja na Međunarodnim olimpijadama iz matematike, ali samo je jedan „PRVAK“ jer pohađa prvi razred osnovne škole na Starom gradu. Prvu nagradu- dva kompleta karata za Drugi teniski turnir „Serbia open“ – dobila je JELENA ČUPIĆ, Novi Beograd, iz ulice Džona Kenedija 11/27. Jelena je ostavila mobilni telefon a kaže da je kupon u kutiju koja je stajala u holu opštine ubacila njena baka 2. Drugu nagradu – dva sedmodnevna pansiona u odmaralištu „Stevan Filipović“ na Divčibarama osvojio je ALEKSANDAR MILOSAVLJEVIĆ, sa Starog grada iz Ulice cara Dušana 29. (stan Sovilj), a treću nagradu – dve sezonske karte za otvorene bazene SRPC „MGM“ dobio je ALEKSANDAR KNEŽEVIĆ, Novi Beograd, Jurija Gagarina 39. Kao što vidimo, Informator se čita u celom Beogradu, a mnogi imaju rođake, prijatelje, bake i deke na Starom gradu.

Opština Stari grad pokrenula je u Informatoru krajem decembra nagradnu igru. Za učešće bilo je potrebno zaokružiti na kuponu ime jednog od tri ponuđena odgovora – Teodor Fon Burg, osvajač zlatnih medalja na olimpijadama iz matematike, Novak Đoković, šampion turnira Serbia Open ili Dejan Tairovski, učenik prvog razreda OŠ „Stari grad“ i ubaciti kupon sa ličnim podacima u kutiju koja se nalazila u holu Opštine ili odogovor poslati mejlom na Odsek za informisanje informativna@starigrad.org.rs. Pravo učešća imali su svi građani, sem zaposlenih u Opštinskoj upravi.