NAGRADE NAJBOLJIM OSMACIMA STAROG GRADA

Najbrojniji ”vukovci” iz oglednog odeljenja Matematičke gimnazije

Najuspešniji učenici osmih razreda, nosioci Vukove diplome, iz starogradskih osnovnih škola bili su gosti opštine Stari grad. Kao i prethodnih godina, opština Stari grad je 131 najboljeg učenika nagradila knjigom «1000 godina poznatih ličnosti» i kompakt diskom «Mala šetnja centrom Beograda». Knjige za najbolje osmake poklon su izdavačke kuće ”Alnari”. Vukove diplome i poklone svečano su u velikoj sali opštine Stari grad uručile predsednica opštine Mirjana Božidarević i Vjera Radović, član Opštinskog veća zadužena za obrazovanje i škole na našoj opštini.
«Čestitam vam na postignutom uspehu i nadam se da će te, posle položenih prijemnih ispita, upisati škole koje želite. Takođe, čestitam vašim direktorima, nastavnicima, profesorima i vašim roditeljima», poručila je predsednica Mirjana Božidarević. Osim nastavnika i direktora škola svečanosti su prisustvovali i ponosni roditelji.
Najbrojniji ”vukovci”, njih 31, ove godine su iz Matematičke gimanzije-ogledno odeljenje. Osnovna škola «Drinka Pavlović» je Vukovom diplomom nagradila 25 učenika, dok je iz OŠ «Vuk Karadžić» 24 učenika ove godine ponelo titulu ”vukovca”. Iz OŠ «Kralj Petar Prvi» ove godine bilo je 16, iz OŠ ”Stari grad” deset, dok je iz OŠ ”Braća Baruh” i OŠ ”Skadarlija” bilo devet nosioca Vukove diplome. Osnovna škola ”Mihailo Petrović Alas” ove godine Vukovom diplomom nagradila je sedam učenika osmog razreda.