NA TRGU REPUBLIKE ODRŽAN DEČJI HEPENING

Povodom obeležavanja Dečje nedelje, danas je na Trgu Republike održan veliki Dečji hepening. Raspevana i šarena povorka od oko 150 predškolaca i osnovaca krenula je iz dvorišta OŠ „Kralj Petra Prvi“, prošla Knez Mihailovom ulicom i stigla do Trga Republike, gde se održavala centralna manifestacija.

Učesnicima hepeninga obratila se predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević čestitajući im Dečju nedelju poželevši im da budu zdravi, da dobro uče, ali i da se igraju.

Risto Raco, predsednik Skupštine organizacije Prijatelji dece „Stari grad“ pozdravio je okupljenu decu, njihove vaspitače i nastavnike. „Ovo je veoma lep dan, dan kada se družite i uživate u vašim pravima. Želim vam da budete dobri đaci, ali i da imate vremena za druženje i igru“.

Nakon toga usledio je prigodan kulturno–umetnički program u kome su učestvovali predškolci iz vrtića „Leptirić“ i „ Vila“ i učenici iz svih starogradskih osnovnih škola. Za sve to vreme učenici su crtali likovne radove na temu “Moj omiljeni kutak“, a proglašena je i najlepša maska.

Prvo mesto osvojila je grupna maska „Zlatna jabuka i devet paunica“, predškolaca iz Predškolske ustanove „Dečji dani“, iz vrtića „ Leptirić“, dok je drugo mesto osvojila maska „ Bundeva“, učenika Nevena Dukovskog iz OŠ „ Vuk Karadžić“.Treće mesto osvojila je grupna maska „ Mala sirena“ predškolaca iz vrtića „ Vila“.