MORAMO NASTAVITI SA IMUNIZACIJOM NAŠIH SUGRAĐANA

Gostujući na televiziji Vesti, predsednik Gradske opštine Stari grad još jednom se zahvalio stanovnicima ove opštine koja je i dalje prva na listi po broju vakcinisanih, i pozvao sve sugrađane da iskoriste svoje pravo na imunizaciju i na taj način pokažu odgovornost prema celokupnoj zajednici.

”Siguran sam da je imunizacija jedini i najispravniji način da se vratimo normalnom životu i upravo iz tog razloga mi kao lokalna samouprava činimo sve kako bismo motivisali naše građane da se vakcinišu”, istakao je predsednik opštine.

Prvi čovek Opštine najavio je završetak postavke 1800 parking senzora u samom centru grada koji će umnogome olakšati pronalazak slobodnog parking mesta, jer će stanovnici ovog dela grada uz pomoć aplikacije brže i jednostavnije dobijati informacije o dostupnim parking mestima.

”Parking senzori postavljeni su na prostoru od Francuske doulice Pjarona de Mondezira i od Dušanove do Vasine, i verujem da ćemo građanima uz pomoć aplikacije skratiti vreme koje troše u potrazi za parking mestom”, izjavio je Radoslav Marijanović i najavio da će Opština i u narednom periodu raditi na rešavanju ovog problema.

Projekat na koji je ova lokalana samouprava posebno ponosna, ”Stari grad misli na zgrade” ulazi u poslednju fazu pripreme, a u toku je potpisivanje preko 300 ugovora sa stambenim zajednicama koje su se ove godine prijavile na opštinski konkurs.

”Ove godine opredelili smo budžet od ukupno 60 miliona dinara za uređenje stambenih zgrada, koji će biti iskorišćen za molersko farbarske radove, nabavku protivpožarnih aparata, popravku i zamenu interfona, uvođenje video nadzora, nabavku poštanskih sandučića, uvođenje rasvete kao i popravku krovova, popravku i zamenu oluka i ulaznih vrata ali i za druge radove koji će sasvim sigurno unaprediti život Starograđana” najavio je predsednik gostujući na ovoj televiziji i dodao ”Sa radovima počinjemo s početka jeseni, a već početkom sledeće godine raspisaćemo novi konkurs na koji će moći da se jave one stambene zajednice koje ove godine nisu ušle u program”.

Ovo leto na opštini Stari grad bilo je ”živo”, a o tome svedoče brojne manifestacije koje su se održavale na teritoriji ove gradske opštine. Pored manifestacije Beograd živi, koju ova opština organizuje u saradnji sa gradom Beogradom, otvoren je i Uslužni centar u kojem svi građani sa prebivalištem na ovoj opštini mogu da se prijave za besplatne radionice i izlete koje opština organizuje. Više o besplatnim programima koje nudi opština Stari grad tokom leta možete pogledati na sledećem linku.