MLADI MATEMATIČARI DONELI 14 MEDALJA IZ MOSKVE

Na turniru „Matematički višeboj“, koji je održan od 2. do 7. novembra ove godine u Moskvi, četvoročlana ekipa Matematičke gimnazije proglašena je apsolutnim pobednikom takmičenja, osvojivši čak 14 medalja. Tim iz Srbije pobednik je i u grupnim i u pojedinačnim takmičenjima. Opština Stari grad kontinuirano pomaže i nagrađuje međunarodne uspehe učenika Matematičke gimnazije.

U konkurenciji 25 školskih ekipa, odnosno 256 mladih matematičara iz Rusije, Južne Koreje, Kazahstana i Srbije, naši mladi talenti osvojili su šest zlatnih i osam srebrnih medalja: U pojedinačnoj konkurenciji, Mihajlo Cekić, učenik četvrtog razreda osvojio je tri zlatne i jednu srebrnu medalju dok je njegov vršnjak Aleksandar Vasiljković „zaradio“ tri srebra i pohvalu. Godinu dana mlađi Vukašin Stojisavljević zaslužio je po dva zlatna i srebrna odličja dok se najmlađi Teodor fon Burg, učenik drugog razreda, okitio sa jednim zlatom i dva srebra.

Tradicionalno takmičenje „Matematički višeboj“ organizuje specijalizovana ruska gimnazija „Kolmogorov“, po čijem uzoru je i osnovana Matematička gimnazija u Beogradu.