MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Pod sloganom „Da li smo…. tolerantni“, a povodom obeležavanja 16. novembra – Međunarodnog dana tolerancije u GO Stari grad održana je juče, 15. novembra konfrencija za novinare.

Organizatori obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije su Centar za obrazovanje Roma CEREZ, muzička grupa KAL, teatar Mimart, Centar za afirmaciju kulture Roma i UK „ Parobrod“.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Republike Srbije, GO Stari grad i direktor regionalnog MTV Tom Er podržali su organizaciju obeležavnja tako da će se danas, 16. novembra u sali Opštine Stari grad u 12 sati, održati okrugli sto na temu „ Uključivanje Roma u funkcionlano obrazovanje i zapošljavanje“ .

Nakon završetka okruglog stola, na Trgu Republike održaće se projekcija filma, oko 14.30 časova, i šetnja „tolerancije“ do Ustanove kulture „Parobrod“, gde će se performansom teatra „Mimart“ i izvođenjem muzičkog programa grupe „KAL“ nastaviti program obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije.

– Pozivamo sve građane Starog grada da dođu na druženje i učestvuju ovom multidimedijalnom događaju. Osim radionica biće postavljene četiri sofre: pravoslavna, jevrejska, katolička i islamska i biće to prilika da pokažemo koliko treba da budemo tolerantni – poručio je Risto Raco, član Opštinskog veća GO Stari grad.