„LETO U SKADARLIJI“

Ovogodišnja manifestacija „Leto u Skadarliji“ okupila je veliki broj učesnika kako bi se poboljšala turistička ponuda boemske četvrti. Na današnjem sređivanju Skadarske ulice okupili su se predstavnici GO Stari grad, Turističke organizacije Beograda , JKP „ Beogradske pijace“ i „Beogradizacija Beograda“.

– Gradska opština Stari grad u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i Gradom učestvuje u obogaćivanju letnjeg programa akcije „ Leto u Skadarliji“. Kao što vidite, danas smo se okupili da sredimo zgrade i postavimo tezge na kojima će antikvari prodavati suvenire, dok će se na drugima prodavati voće i povrće i med. Osim ovoga, u večernjim satima će se se ispred Kuće Đure Jakšića održavati programi, a jednom nedeljnom nastupaće i „Skadarlijski sekstet“. Koristim priliku da pozovem sve Starograđane , Beograđane ali i domaće i strane turiste da dođu i uživaju u čarima najcvetnije starogradske ulice, da u dobroj muzici i hrani provedu letnje večeri“, kaže Milan Cerovac, koordinator akcije „Leto u Skadarliji“ ispred GO Stari grad.

Umetnici iz Beogradizacije Beograda prali su grafite sa fasada zgrada a neke zgrade su i krečene. Tek postavljene tezge koje čine malu letnju pijacu, projekat „Gradskih pijaca“, mladi umetnici su bojili u vesele letnje boje.

– Turistička organizacija sa opštinom Stari grad sprovodi program kojim se trudimo da privučemo što veći broj gostiju. Osim „skadarlijske „dame, najstarijom beogradskom ulicom šetaće glumci obučeni u odela kakva su se nosila krajem 19 i početkom 20 veka. Skadarlijom će šetati Đura Jakšić, Branislav Nušić….. Svakodnevnim programima potrudićemo se da bar na kratko vratimo duh starih vremena. Dođite da i vi budete deo skadarlisjke priče- poručio je Dejan Veselinov, direktor TOB-a.