LAPTOP RAČUNARI ZA NAJBOLJE

Kao i prethodnih godina, opština Stari grad je nagradila đake generacije školske 2006/07. godine. Dvanaest najboljih đaka srednjih škola za svoj trud je od opštine dobilo najnovije laptop računare, knjigu « Sveobuhvatna istorija civilizacije», uz CD« Mala šetnja Beogradom».

«Svake godina naša opština nagrađuje najbolje đake u generaciji jer želimo da ih nagradimo za trud i uspeh koji su postigli ali i da ih podstaknemo da budu još uspešniji. Želim vam da mnogo sreće i uspeha i da vas ovi pokloni podsećaju na vašu školu i opštinu», rekla je Mirjana Božidarević, predsednica opštine. Osim reči pohvale đacima, predsednica je uputila i profesorima i direktorima škola ali i roditeljima đaka.
Ovo laskavo priznanje ove godine poneli su Andrea Marković iz Baletske škole «Lujo Davičo», Goran Ilić Benke iz MŠ «Mokranjac», Jovan Đorđević iz MŠ «Dr Vojislav Vučković». Slobodan Stojić je đak generacije Vazduhoplovno – tehničke škole, Strahinja Stančić iz Elektrotehničke škole «Nikola Tesla» dok je đak generacije Elektrotehničke škole «Stari grad» Alsen Šehapović. Iz Pravno – birotehničke škole za đaka generacije izabran je Milorad Marković, dok je iz Tehničke škole za obradu drveta, unutrašnju dekoraciju i pejzažnu arhitekturu izabran Lazar Batanica. Danica Perunčić je đak generacije iz Prve ekonomske škole, Marija Živanović iz Trgovačke škole, dok je iz Matematičke gimnazije izbran Mladen Radojević, a iz Prve beogradske gimnazije za đaka generacije izabrana je Vanja Ivoš.
Nagrađeni đaci izrazili su veliko zadovoljstvo i zahvalnost opštini na poklonima jer kako kažu «drago im je što opština prepoznaje i nagrađuje najbolje, jer nije bilo lako doći do ove laskave titule».