KZM STARI GRAD – ZNANJA NIKAD DOSTA

Kancelarija za mlade opštine Stari grad (KZM), nakon uspešno relizovane posete Evropskoj prestonici kulture, projekta „Prag-Plzen 2015“, nastavlja i tokom jeseni sa programima, podržanim od naše opštine, koji su namenjeni mladima.

Zajednički cilj je da se mladima sa Starog grada putem stručne ivršnjačke edukacije pomogne u daljem usavršavanju i napredovanju naličnom, kreativnom i poslovnom i planu.

Nakon dobro posećenih radionica i besplatnih kurseva stranih jezika, kao i velikog interesovanja, KZM nastavlja sa tom praksom, sa programom „Znanja nikad dosta“. Program obuhvata dvomesečne besplatne kurseve stranih jezika – engleskog, nemačkog, španskog i italijanskog; kurseve računarske obuke, koji obuhvataju – osnove veb dizajna, rad u Fotošopu (Adobe Photoshop) i osposobljavanje za rad u osnovnim Ofisovim (Office), aplikacijama – Word, Excel, Power point.

– Kursevi jezika traju dva meseca i uključuju po 16 dvočasa, dok će računarske radionice trajati tokom četiri do pet sedmica. Sve su potpuno besplatne, a uslovi prijavu su: prebivalište na opštini Stari grad i da ste u uzrastu od 15 do 30 godina. Prednost imaju mladi koji do sada nisu pohađali kurseve iz iste oblasti – rekao nam je koordinator KZM Bojan Marić.

Prethodne kurseve stranih jezika u Školi stranih jezika „BISC“ pohađalo je oko 100 mladih Starograđana, kojima su dodeljeni sertifikati – potvrde da su savladali odgovarajuće nivoe stranih jezika u besplatnoj školi „Jezik je ključ“ Na osnovu dosadašnje prakse i interesovanja za ovu vrstu edukacije očekuje se veliki broj prijava.

Prijavne formulare i više informacija o projektur „Znanja nikad dosta“ možete dobiti na na veb-sajtu Kancelarije za mlade Stari grad www.kzm.starigrad.org.rs, telefonom 3300- 657 i putem društvenih mreža.