KONKURS ZA STUDIJSKO PUTOVANJE U EVROPSKE PRESTONICE KULTURE 2011. GODINE

Gradska opština Stari grad, Kancelarija za mlade opštine Stari grad u saradnji sa Ustanovom kulture “Parobrod” u ponedeljak, 4. aprila, u 17 sati organizuju jedinstvenu promociju dva projekta. Publikaciju – kataloga „Kultura @Essen“, o poseti 30 mladih Starograđana Esenu – evropskoj prestonici kulture 2010. i najavu početka realizacije novog projekta – studijska poseta 25 mladih sa Starog grada evropskim prestonicama kulture za 2011. godinu, gradovima Turku u Finskoj u i Talin u Estoniji.

Konkurs za mlade sa Starog grada počinje 5. i otvoren je do 29. aprila. Promocija projekta je simbolično zakazana za 4. april, na Dan studenata Beogradskog univerziteta. Po njegovom završetku, konačan spisak 25 mladih Starograđana odabranih za studijsko put biće objavljen 9. maja, na Dan Evrope.

Prisutnima će se na promociji projekta obratiti, u ime domaćina, zamenica predsednice Gradske opštine Stari grad Ana Danilović, a od gostiju, ambasador Nemačke gospodin Volfram Mas, predstavnik ambasade Finske i ispred Odbora za kandidaturu Grada Beograda za evropsku prestonicu kulture 2020. godine Danko Runić.Događaj počinje u 17 sati u Ustanovi kulture “Parobrod”, Ulica Kapetan Mišina 6a u Beogradu. Pozivamo vas da dođete i predstavite javnosti ovaj jedinstveni projekat. Podsećamo da je Beograd jedan od najozbiljnih kanditata za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.