KLASIKA I RENESANSA U „GVARNERIJUSU“

U Centru lepih umetnosti „Gvarnerijus“ sinoć je održan treći po redu humanitarni koncert „ Mi brinemo za decu iz Svratišta – pridružite se i vi.“

Prepuna sala, oduševljena publika, ovacije na kraju koncerta za sopran Draganu Tomić, pijanistu Ivana Ljubu i Andreja Jovanića na teorbi. Bio je to i Draganin diplomski rad na Katedri za solo pevanje Muzičke akademije u Beogradu. Dragana Tomić, pored toga što je solista Opere Narodnog pozorišta, nastupa i sa ansamblom „Renesans“ .

Raznovrstan program sastojao se iz dva dela, prvog klasičnog i drugog koji je bio mjuzikl. Na programu su bili: Pursel, Bah, Mocart, Rahmanjinov , Debisi, Štraus, Milanković, Konjović, Milojević i Bernštejn.

Dragana Tomić na binu je izašla prvo u pratnji Andreja Jovanovića koji je na teorbi, baroknom instrumentu, ispratio njeno izvođenje a potom im se pridružio i Ivan Ljuba, koji je na klaviru isprati njen dalji nastup.

Ciklus dobrotvornih koncerata završiće se početkom juna, gostovanjem Milana Milisavljevića, treće solo viole njujorške Metropoliten opere.

Pokrovitelji humanitarnih koncerata, čiji je prihod namenjen napuštenoj deci u Krfskoj ulici, su opština Stari grad i Centar lepih umetnosti „Gvarnerijus“.

Gradska opština Stari grad otvorila je namenski račun za uplate

840 – 744151843 – 84, model: 97, poziv na broj 44-018.