JA SAM PRVAK STAROG GRADA – DOBRODOŠLICA ĐACIMA PRVACIMA

Prvi septembar, početak nove školske godine u svim osnovnim školama na Starom gradu obeležila je tradicionalna dobrodošlica đacima prvacima „Ja sam prvak Starog grada“, koju već nekoliko godina za redom organizuje naša opština.

Tokom prepodneva, sa početkom u 11 sati, u OŠ za zaštitu vida “Dragan Kovačević“ prvacima je priređena prigodna svečanost na kojoj je predsednica opštine Mirjana Božidarević devetnaestorici najmlađih školaraca uručila poklone, kako bi im ovaj dan ostao u trajnom sećanju. Prvaci su se okitili specijalno dizajniranom medaljom “Ja sam prvak Starog grada“, kačketom za bezbedniji dolazak u školu i lepom majcom, sa istim natpisom, a sve upakovano u ekološku platnenu torbicu na kojoj piše „Prvak Starog grada“.

U isto vreme, bilo je veselo ispred OŠ „Vuk Karadžić“ gde je, u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, kompanija „Soko Štark“održala akciju “Bezbedno pređi ulicu uz Bananicu”. Ispred škole su se osim prvaka i njihovih roditelja okupile i javne ličnosti, Lena Bogdanović, Miloš Milovanović, Dr Feelgood, Srđan Ivanović, Voja Nedeljković i drugi, koje su sa maskotom akcije “Bananicom” pomagale deci da pređu ulicu i savetovale ih u vezi sa osnovnim pravilima za bezbedan prelazak ulice. Akciji je prisustvovao Ivica Dačić, Ministar unutrašnjih poslova RS, a njen cilj je skretanje pažnje javnosti na bezbednost dece u saobraćaju, povećanje svesti vozača i edukacija mališana koji polaze u školu.

Prvake OŠ Vuk Karadžić“ na školskim klupama je pored udžbenika dočekala i poklon torbica sa medaljama, majicama i kačketima – dar opštine Stari grad a nove đake je pozdravio i poželeo im lepe školske dane Marko Bastać, član Veća

Dobrodošlica „Prvaci Starog grada“ nastavljena je i u popodnevnim satima u svim osnovnim školama. Tokom sutrašnjeg dana, 2. septembra, svečano obeležavanje polaska u školu održaće se u OŠ „Drinka Pavlović“, sa početkom u 18,00 sati, a dobrodošlicu đacima će poželeti predsednica opštine Mirjana Božidarević.
U starogradske osnovne škole krenulo je 507 đaka prvaka. Najviše u OŠ „Drinka Pavlović“ 120 učenika. OŠ „Mihajlo Petrović Alas“ primila je 109 novih đaka, slede OŠ „Vuk Karadžić“ sa 76, u OŠ „Skadarlija“ upisano je novih 58 učenika, OŠ „Braća Baruh“ 56, OŠ „Kralj Petar Prvi“ 49, OŠ „Stari grad“- 20 prvaka, a u OŠ „Dragan Kovačević“ kreće 19 učenika prvog razreda.