GO STARI GRAD PREDSTAVILA REZULTATE PROGRAMA „ZAJEDNO ZA VAŠU ZGRADU“

Gradska opština Stari grad predstavila je danas rezultate programa „Zajedno za vašu zgradu“ koji je pokrenut 2010. godine i najavila akciju „Zajedno za vašu fasadu“.

U protekle 2 godine, od kada je pokrenut program „Zajedno za vašu zgradu“ popravljene su i obnovljene 592 zgrade čije su skupštine/saveti stanara zgrade dobile sredstva za uređenje prostora svoje zgrade i oko nje.

Prvi put kad je akcija pokrenuta 2010. godine učestvovalo je 278 starogradskih skupština stanara dok je 2011. godine stiglo 368 prijave, a na samom konkursu 338 skupština stanara je dobilo iznos do 200.000,00 dinara.

Tokom prijave konkursa skupštine/saveti stanara zgrade konkurisali su za razne vrste radova, od manjih, popravke vrata, interfona, promene prozora, uvođenja video nadzora, pa sve do većih, popravke krova, fasada, liftova.

„Građani opštine Stari grad su veoma pozitivno reagovali na ovu akciju i mi ćemo nastaviti sa ovim programom i u narednim godinama. Želja nam je bila da se sami ljudi zbliže, da komuniciraju, da urade i poprave nešto zajedno, a sve sa idejom da opština Stari grad povrati lepotu, sjaj i značaj koji joj po njenom geografskom položaju i pripadaju.“ – izjavio je Dejan Kovačević, načelnik Uprave Gradske opštine Stari grad.

On je dodao da konkurs za akciju „Zajedno za vašu fasadu” počinje u aprilu, a opština Stari grad će finansirati 80 odsto, a stanari 20 odsto vrednosti radova.