FESTIVAL STUDENTSKOG FILMA OD 18. DO 21. MARTA

Jedanaesti „Donkafe instant“ Festival studentskog filma održaće se od 18. do 21. marta u Muzeju jugoslovenske kinoteke. U takmičarskom delu Festivala učestvovaće čak 109 filmova domaćih i stranih autora. Selektor ovogodišnjeg festivala je reditelj Srdan Golubović.

Pored takmičarskog programa, Festival će imati i svoj revijalni deo na kojem će biti prikazana dva dugometražna filma nekadašnjih pobednika. Festival će otvoriti film „Captive“ Alekseja Učitela, ruskog reditelja koji je glavnu nagradu osvojio 2003. godine. Na zatvaranju festivala biće prikazan film „The Best of Men“ nemačkih autora Joše Dume i Manuela Graubnera.

Prateći program Festivala studentskog filma odvijaće se u Kulturnom centru „Grad“ (Braće Krsmanović 4). Radionice će održati legendarni hrvatski filmski reditelj Rajko Grlić i Zoran Veljković, filmski stvaralac u domenu fotografije i kamere.

U žiriju ovogodišnjeg filmskog festivala biće Bogdan Petković, producent i osnivač FSF-a, Nebojša Popović, filmski kritičar i Ognjen Glavonić, student filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti, čiji je film bio u selekciji prošlogodišnjeg festivala u Kanu. Pored generalnog sponzora, Festival su podržali i opština Stari grad i Ministarstvo kulture.

Više informacija na www.festivalstudentskogfilma.org.