EKOLOŠKA IZLOŽBA U SKC

Otvaranje izložbe radova sa radionice „Izrazi se crtežom 2–ekologija“, biće 29. aprila u 19 časova. Izložba će u Studentskom kulturnom centru trajati do 3. maja.
Radionica „Izrazi se crtežom 2-ekologija“ predstavlja nastavak projekta započetog kreativnom crtačkom radionicom „Izrazi se crtežom“ koja je održana u januaru 2009. u galeriji SKC i namenjena je učenicima srednjih škola koji ne moraju da imaju posebno predznanje i crtački talenat, ali imaju potrebu da se kreativno izražavaju.
Ana Nedeljković, slikarka sa 25 učenika Prve beogradske gimnazije i gimnazije „Sveti Sava“ organizovala je Kreativnu radionicu koja je trajala do 26. aprila . Učenici su imali ekološku akciju u Studentskom parku i oslikali su dva kontejnera ispre zgrade SKC.
– Tema izložbe je veza umetnosti i ekologije, kao način da se ostvari kontekst za razumevanje i našu odgovornost prema ekološkim problemima. Ovakva, u svetu već rasprostranjena praksa omogućila bi polaznicima da jasno i kreativno iskažu svoje lične stavove o ovoj temi, kao i da svojim radovima doprinesu podizanju opšte ekološke svesti sugrađana – kaže slikarka
Kreativne radionice su počinjale teorijskim predavanjima o ekologiji i umetnosti a teme su bile: „Dizajn ekoloških plakata“, „Skulpture od reciklažnih materijala“ i „Kreativni dizajn malih zelenih površina.“ Deo radova sa ove izložbe biće prikazan u okviru programa „Noći muzeja“ 16. maja u dvorištu SKC.
Ana Nedeljković se zahvaljuje na podršci i pomoći opštini Stari grad, koja je finansijski podržala ovu, i Kreativnu radionicu i izložbu, koja je održana u januaru.