DONACIJA KLINIČKOM ODELJENJU ZA GERIJATRIJU KBC ZVEZDARA

Gradska opština Stari grad obezbedila je pet kompjutera, dva štampača i dva skenera, vrednosti oko 300 000 dinara, za Kliničko odeljenje za gerijatriju KBC „Zvezdara“. Tim povodom, Mirjana Božidarević, predsednica opštine i Ana Danilović, zamenica predsednice, posetile su danas KBC Zvezdara, gde su se u razgovoru sa Ljubomirom Perićem, pomoćnik direktora za ekonomska i tehnička pitanja i prof. dr. Dragoslavom P. Miloševićem upoznale sa radom i potrebama ovog odeljenja KBC Zvezdara, u Prešernovoj 33. Ovo nije prva donacija koju je ovoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi, u kojoj se leči veliki broj naših sugrađana, uputila Gradska opština Stari grad. Pre izvesnog vremena nabavljen je i ultrazvučni aparat.

Profesor dr Dragoslav Milošević se zahvalio Opštini Stari grad na donaciji informatičke opreme koja je namenjena za unapređenje evidencije i vođenje zdravstvenih kartona pacijenata, naglasivši da je ultrazvučni aparat koji je prethodno obezbeđen, značajno podigao nivo zdravstvene usluge koje Odeljenje za gerijatriju pruža pacijentima i obezbedio lečenje i tretman pacijenata na jednom mestu i „pod jednim krovom“ klinike.

Mirjana Božidarević je istakla da je opština Stari grad u poslednjih nekoliko godina obezbedila značajna sredstava za renoviranje i nabavku savremene opreme za Dom zdravlja „Stari grad“ i da je namera opštine da pomogne i zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd. Osnovni motiv socijalno odgovorne lokalne samouprave je da se pomogne zdravstvenim ustanovama u kojima se leči veliki broj Starograđana, što je upravo i slučaj sa Kliničkim odeljenjem za gerijatriju KBC Zvezdara. Dr Ana Danilović je najavila da će uskoro biti potpisan i protokol o saradnji Doma zdravlja „Stari grad“, ustanove primarne zdravstvene zaštite, sa KBC Zvezdarom, a što će svakako omogućiti i pacijentima sa teritorije Gradske opštine Stari grad povoljniji tretman u ovoj zdravstvenoj ustanovi.