DODELJENI TABLET RAČUNARI ĐACIMA GENERACIJE I VUKOVCIMA SA STAROG GRADA

Gradska opština Stari grad nastavila je tradiciju nagrađivanja najboljih đaka sa opštine. Đacima generacije i vukovcima danas je dodeljeno 105 tablet uređaja, a usb flash memorijom nagrađeni su i mladi talenti, njih 71, koji su ove godine od opštine na kojoj žive već dobili novčanu nagradu od po deset hiljada dinara kao podsticaj da nastave sa dobrim rezultatima.

Sa najboljim đacima Starog grada, njihovim roditeljima i profesorima razgovarao je predsednik opštine Dejan Kovačević, kao i članovi opštinskog Veća.

– Ponos svih nas Starograđana su upravo ovi vredni, talentovani i uspešni mladi ljudi. Opština četrnaesti put dodeljuje godišnje nagrade onima koji su se najviše istakli. Istovremeno, na razne načine se trudimo da ih podržimo i pomognemo da što lakše nastave svoje školovanje i da postanu dobri i uspešni ljudi. Podstičemo ih da ostanu na našoj opštini i u našem gradu – naglasio je Dejan Kovačević, predsednik GO Stari grad.

On je istakao da će se opština potruditi da i ubuduće ulaže i u đake, ali i u škole i poboljšanje nastave i mogućnost da se razvija kreativnost kod mlade generacije. U poslednje četiri godine, računajući i ovu, u škole i njihovu obnovu na opštini Stari grad uloženo je preko 380 miliona dinara.

Najbolji đaci i njihovi roditelji su se zahvalili na poklonima, obećavajući još bolje rezultate u školskoj godini koja počinje za koji dan.

Vukovac Aleksandra Kovačević, posle završene OŠ ” Vuk Karadžić” upisala je Prvu beogradsku gimanziju . Kaže da joj nije bilo teško jer voli da uči, i dodaje:

– Nikada me roditelji nisu terali da učim. Drago mi je što je opština prepoznala naš trud i zalaganje i što nas je nagradila lepim i korisnim poklonom. Ovo je samo motiv da učimo dalje i da postignemo što više.

Aleksandrina mama Jelena Kovačević ima samo reči hvale za ovu tradicionalnu opštinsku akciju.

– Imam još dvoje dece. Jedan je, ove godine od naše opštine kao trećak dobio net buk, a mlađi će sledeće, i jedva čeka da pođe u treći razred.