DOBRODOŠLICA ĐACIMA PRAVCIMA

U organizaciji Prijatelja dece „Stari grad“ danas je u svečanoj sali opštine odražana tradicionalna manifestacija „Dobrodošlica đacima prvacima“. Za 554 đaka prvih razreda, koliko ih ima u osnovnim školama na Starog grada, opština je pripremila prigodne poklone: bedževe „Dobrodošlice“, raspored časova , cd bukvar „Moj prvi engleski rečnik“, i na najveće zadovoljstvo prvaka , pozorišnu predstavu „Ja sam zaljubiška“u izvođenju glumaca „Pan teatra“.

Prvake i njihove učitelje pozdravili su Mirjana Božidarević, predsednica opštine i Risto Raco, predsednik Skupštine organizacije „Prijatelji dece Stari grad,, i član Opštinskog veća.

„Draga deco, izuzetno mi je zadovoljstvo što danas mogu da vas pozdravim i da vam poželim srećno detinjstvo i odličan uspeh školi, da budete odlični đaci i da vaši nastavnici o vama dobro brinu“, rekao je Risto Raco, najavivši predstavu „Ja sam zaljubiška“ Pan teatra.

Posle predstave predsednica opštine Mirjana Božidarević je prvacima Starog grada poželela dobrodošlicu i uručila im poklone.

Većini razdraganih prvaka se najviše dopala pozorišna predstava, a Vuku Čučkoviću, učeniku 1/2 odeljenja OŠ „ Braća Baruh“ najviši se dopao bedž koga će, kako kaže, s ponosom da nosi. Maši Planojević, učenici 1/3 iz OŠ „ Drinka Pavlović“ se osim predstave dopala se „Dobrodošlica“ i, kako kaže prvom prilikom će je naučiti napamet. Ivoni Rambosek, učenici OŠ „Kralj Petar Prvi“,1/4 odeljenja se dopalo „u opštini“, a od svih poklona izdvojila je pozorišnu predstavu i raspored časova. Stefanu Edelmanu, učeniku 1/3 OŠ „Mihajlo Petrović Alas“ najviše se dopala predstava.

Gradska opština Stari grad u saradnji sa Prijateljima dece tradicionalno povodom „Dečje nedelje“ organizuje prijem i „Dobrodošlicu đacima prvacima“ Starog grada.

Snimak možete preuzeti na sajtu www.infobiro.tv