CVETI, SLAVA I DAN GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD

Povodom Cveti, slave i Dana opštine Stari grad, održaće se manifestacija „Jevremova – ulica susreta“, u nedelju 28. marta, od 13 do 15 časova. Manifestacija će svečano biti otvorena u 13 časova, uz bubnjeve i fanfare orkestra muzičke škole „Stanković“, na uglu ulica Jevremove i Rige od Fere. Prisutne će pozdraviti Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad. Otvaranju će prisustvovati gosti iz bratskih opština: Andreas Gavrilidis, gradonačelnik Jermasoje iz Limasola sa Kipra, Vladimir Todorović, gradonačelnik opštine Centar (Skoplje), Marija Ćatović, gradonačelnica Kotora, predstavnici grada Bitolja i Eržebetvaroš (Budimpešta), kao i Ana Danilović, zamenica predsednice opštine Stari grad, članovi Opštinskog veća i organizatora manifestacije. Gosti „Jevremove ulice susreta“ biće i ambasade Makedonije, Grčke, Holandije i Slovenije.

U programu svečanog otvaranja učestvovaće i KUD „Nikola Tesla“ sa spletom građanskih plesova i melodija. Bogat program i mnogobrojni učesnici pokušaće da ožive vreme građanske Srbije krajem 19 veka.

Na Cveti, dan ulaska Isusa Hrista u Jerusalim, Jevremova ulica, od raskrsnice sa Rige od Fere do Skadarske, biće mesto šareno od događaja, veselo od muzike brojnih orkestara muzičkih škola („Vučković“, „Mokranjac“, „Slavenski“, „Stanković“), orkestra „Binički“, horova „Braća Baruh“, „Madrigalisti“, „Mokranjac“, „Aleksandar Nevski“ , KUD „Krsmanović“(folklor i hor), ansambla Renesans, kolone sa fijakerom i „oldtajmerima“i štandova Saveta za ekologiju opštine Stari grad i mnogobrojnih učesnika.

U „Jevremovu – ulicu susreta“, pored dobrog raspoloženja, ponesite i knjigu koju ćete razmeniti za neku drugu koju niste pročitali.

Organizatori programa su pored Opštine, Kulturni centar “Stari grad”, Dom porodice „Pavlović“, Muzej Vuka i Dositeja i Pozorišni muzej, Predškolska ustanova „Dečji dani“, Osnovna škola „Mihajlo Petrović Alas“, Bajrakli džamija, Jevrejska opštine, Novi Art centar i galerija „Singidunum“.

Manifestacija će se održati bez obzira na vremenske prilike, a za učesnike su obezbeđeni šatori.

Mirjana Božidarević, predsednica opštine, oko 13,45, na punktu ispred zgrade Elektrodistribucije, u Jevremovoj 28, izvući će dobitnike nagradne igre „Ko je prvak Starog grada?“. Nagradna igra je prvi put bila objavljena za Novu godinu u Informatoru opštine Stari grad, a zatim u svakom sledećem broju.

Medijski Pokrovitelj ovogodišnje “Jevremove ulice susreta“ je “SIMBOL BEOGRADA RTV STUDIO B”, koji ove godine slavi jubilej 40 godina od osnivanja.