ČESTITKE ZA „DRUGI DEO“ STAROGRADSKIH BEBA IZ 2009. GODINE

Tradicionalno, dvanaest godina za redom Opština Stari grad, uručuje poklon- čestitke bebama rođenim tokom godine, koje imaju prebivalište u centralnoj gradskoj opštini. Tako su danas još 106 beba, rođenih 2009 godine, na prigodnoj svečanosti u velikoj opštinskoj sali dobile po 10 000 dinara. Ove najmlađe Starograđane rođene u drugoj polovini novembra, decembra 2009, kao i one koji su iz raznih razloga izostali sa ranijeg spiska za prošlu godinu, pozdravila je Mirjana Božidarević, predsednica opštine, a Ana Danilović, zamenica predsednice opštine im je uručila novac.

– Drago mi je da baš danas na 8. mart možemo da vas obradujemo poklon čestitkama. Želim da vam deca budu zdrava, lepa, napredna i pametna, kao i da imate posla – rekla je prisutnim roditeljima Mirjana Božidarević, istakavši da opština i čini ovakve akcije kako bi podstakla roditelje da imaju više dece.

Četvoromesečnu Milica Radulović dovela je u opštinu mama Tatjana.

– Ova akcija je divna i baš nas je prijatno iznenadila. Lepo je kad neko misli na bebe i tako nas obraduje. Velika nam je podrška kada država (opština) vodi računa o ovakvim situacijama -kaže Tatjana Radulović.

Mali Stefan Milošević (3 meseca), privukao je pažnju okoline s obzirom da mu je njegova mama Diallo Diarayle iz Gvineje. Ona je udata za našeg Srđana Miloševića, koji radi u „Energoprojektu“, a na opštinsku svečanost, pored bebe, povela je i kumu Ivanu Širac.

– Ovo je veoma lep i zanimljiv gest opštine, tako da sam vrlo srećna. Ljudi su ovde veoma fini i ljubazni –rekla nam je Diallo Diarayle, koja tek šest meseci živi na Starom gradu.

Podsetimo, 23. decembra 2009, 321 beba rođenih u prvom delu2009, dobilo je od opštine, po 10 000 dinara i knjigu- radosnicu sa odštampanim imenom deteta.