BESPLATNA ŠKOLA KOŠARKE MARINE MALJKOVIĆ U „ALASU”

Posle velikih uspeha ženske košarkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju selektorka naših sjajnih košarkašica Marina Maljković, u saradnji sa opštinom Stari grad, nastavlja promociju i popularizaciju košarke među devojčicama.

U OŠ „Mihailo Petrović Alas”, sto pedest devojčica započelo je ili nastavlja svoj košarkaški put, pod budnim okom naše selektorke i njenih saradnika. Buduće košarkaške zvezde i njihovi roditelji oduševljeno su dočekali Marinu Maljković u nedelju, 4. septembra, burnim aplauzima.

Kakav odnos je najuspešnija selektorka ženske košarkaške reprezentacije u Srbiji uspostavila sa radosnim, razdraganim i energičnim devojčicama kazuje Marinina poruka budućim zvezdama igre između dva obruča: „Zbog vas nismo smeli da se vratimo bez medalje iz Rija”.

Marina Maljković je zahvalila opštini Stari grad, Telekomu i OŠ „Mihailo Petrović Alas”. Tom prilikom uručena je i zahvalnica potpredsednici KSS-a Ani Joković na pomoći u ovom projektu, a naša opština je za podršku besplatnoj školi košarke dobila jedinstveni poklon pažnje – reprezentativni dres sa potpisima svih bronzanih olimpijki i zlatnih evropskih prvakinja.

Besplatna škola košarke za devojčice „Pokret za žensku košarku” Marine Maljković ušla je u svoju drugu sezonu, a Stari grad je jedina opština u Srbiji koja finansira ovakav projekat.