BESPLATNA PROJEKCIJA ITALIJANSKOG FILMA „MLADOST” ZA KORISNIKE „STAROGRADSKE KARTICE”

Starogradski penzioneri imali su priliku da među prvima budu posetioci renoviranog Doma sindikata, zahvaljujući uspešnoj saradnji opštine i Kombank dvorane. Besplatna projekcija italijanskog filma „Mladost” za korisnike „Starogradske kartice” održana je juče u podne, a najstariji Starograđani uživali su u filmskom ostvarenju slavnog Paola Sorentina.

Osamdesetjednogodišnji Ljubiša Grubač se priseća daleke 1955. godine kada je došao u Beograd i gradnje Doma sindikata.

– Kao mladić sam često dolazio ovde, jer je to bilo glavno mesto za koncerte i festivale. Drago mi je da je renovirana dvorana, jer zaslužuje da zasija novim sjajem. Prostrano je, svetlo, sala je udobna, oduševljen sam – kaže gospodin Grubač.

Gospođa Marta Tadić, kaže da je izbor filma fantastičan i da je prilagođen penzionerima jer obrađuje teme koje su njima bliske.

– Ganuta sam i vrlo emotivna jer sam u filmu prepoznala dileme koje prepoznajem i kod sebe – kaže gospođa Tadić, istakavši da je zahvalna na prilici da poseti Kombank dvoranu.

U planu je organizacija još projekcija za seniore Starog grada, a oni, kao i svi korisnici „Starogradske kartice” ostvaruju 12,5 odsto popusta na cene ulaznica za programe koje Kombank dvorana organizuje radnim danima.