OPŠTINA I SPORTSKI SAVEZ STARI GRAD OBNOVILI TRADICIJU ŠKOLSKOG TAKMIČENJA U ATLETICI

Opština Stari grad i Sportski savez Stari grad su obnovili tradiciju školskog takmičenja u atletici. Prvi put, nakod više od dve decenije, starogradski učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u atletskim disciplinama na Stadionu „Partizana“, uz podršku atletskog kluba ovog sportskog društva.

I pored nepovoljnih vremenskih uslova na atletskim borilištima se okupilo preko stotinu starogradskih osnovaca i srednjoškolaca spremnih da se takmiče za svoje škole u disciplinama – skok u dalj, bacanju kugle, skok u vis, kao i u trkama na 60, 100, 200, 400 i 800 metara i štafeti 4 x 100 metara.

„Želim da se zahvalim starogradskim učenicima koji su se i pored lošeg vremena okupili u velikom broju. Iskazana volja i entuzijazam koji su pokazali garantuju nam da ćemo uskoro imati nove atletske šampione koji će ponosno predstavljati našu opštinu na gradskim i republičkim takmičenjima. Siguran sam da će među njima biti i reprezentativaca naše zemlje na evropskim i svetskim prvenstvima i olimpijskim igrama. Sve pohvale upućujem profesorima fizičkog koji su posle više godina pauze ponovo bodrili i vodili svoje đake do vrhunskih rezultata i osvajanja opštinskih medalja koje ih vode na gradsko takmičenje u atletici“, poručio je Nedeljko Jovanović, član Veća opštine zadužen za sport i dodao da je prijatno videti da među osnovcima i srednjoškolcima ima dece koja se aktivno bave atletikom.

„Upravo je jedan od prioriteta u radu opštine Stari grad promocija i bavljenje sportom. Poznato je koliko je fizička aktivnost važna za pravilan rast i psihofizički razvoj naše dece“, istakao je Jovanović, zahvalivši AK „Partizan“ i generalnom sekretaru Sportskog saveza Stari grad Mirku Vujoviću na organizaciji ovog atletskog takmičenja.

Podsećamo da je opština Stari grad u popularizaciji sporta za najmlađe Starograđane organizovala niz besplatnih programa. Za đake prvake besplatnu školu plivanja, a za najmlađe osnovce do četvrtog razreda besplatnu „Školu sporta“ u SRPC „25. maj“. Škola obuhvata osam sportova koje vode stručni treneri. Odvija se u popodnevnim terminima, od 17 do 21 sat, kako bi roditelji mogli da dovedu i dođu sa svojom decom na treninge.