AKCIJE KOMUNALNE INSPEKCIJE

Odeljenje za komunalnu inspekciju i komunalne poslove opštine Stari grad 18. maja je u ulici Obilićev venac započelo obeležavanje protivpožarnog puta po sredini ulice, u širini od četiri metra.

Nakon završetka rekonstrukcije ulice, ovo Odeljenje, shodno pravilima o postavljanju bašti, ovim putem je preduzelo mere za nesmetano prolaženje vozila u slučaju požara. Vlasnici ugostiteljskih objekata čije bašte ulaze u navedene linije ovog protivpožarnog puta, biće sankcionisani i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave za dela propisanih kazni i do 500 000 dinara.

Tokom ove nedelje, komunalna inspekcija vrši i kontrolu ostavljenih i havarisanih motornih vozila, na parkiralištima i zajedničkim dvorištima. gde će donositi rešenja za uklanjanje vlasnicima, kako bi se proširio broj parking mesta. Do sada su doneta rešenja za uklanjanje 12 vozila.

Komunalna inspekcija opštine Stari grad je 13. maja uklonila 17 frižidera za sladoled postavljenih na svojoj teritoriji bez opštinskog rešenja. Uklonjeno je 11 „Frikomovih“ i šest „Nestlinih“ frižidera. Ova predeuzeća su o izvršenju bila blagovremeno obaveštena a preduzeće „Novi grad“ je uklonilo frižidere i skladištilo ih u dvorištu opštine.