AKCIJA VOLONTERSKOG SERVISA I JKP „ZELENILO BEOGRAD“ – SREĐIVANJE PIONIRSKOG PARKA

Volonterski servis opštine Stari grad u saradnji sa JKP ,,Zelenilo Beograd” organizovao je danas akciju uređenja Pionirskog parka. U akciji su učestvovali volonteri, koordinatori Volonterskog servisa i Kancelarije za mlade Starog grada, kao i zaposleni u JKP ,,Zelenilo Beograd”.

– Planiramo da slične akcije organizujemo svakog narednog meseca, ovo je samo početak ulepšavanja našeg Starog grada. Zajedno sa volonterima ćemo farbati inventar i klupe, kako bismo osvežili izgled jednog od najposećenijih parkova centralnog dela Beograda – rekao je Miloš Marković, koordinator Volonterskog servisa opštine Stari grad.

Tinka Miladinović (18) i Radmila Mirković (17) redovno učestvuju u projektima opštine i Kancelarije za mlade, ali im je ovo prvo volontersko angažovanje.

– Smatramo da je ovo vrsta dobrog dela, a takođe i dobra prilika za druženje mladih sa Starog grada. Želimo da učinimo nešto dobro za ovu opštinu i da naš kraj napravimo još lepšim.

Bojana Milovanović (24), nekadašnja koordinatorka Volonterskog servisa Starog grada došla je da pripomogne kolegama. Njoj se u ovoj letnjoj akciji priključio i Dražen Živadinović (33).

– Oboje smo sa Starog grada i rado smo se odazvali pozivu da sugrađanima svojim doprinosom omogućimo osveženi park u kom mogu da se odmaraju i opuštaju.

Pored volonterskog doprinosa uređenju parka, akciju su proširili radnici JKP ,,Zelenilo Beograd” uklanjanjem osušenih stabala, koji će na jesen dobiti nove sadnice na istim mestima.

„Ovom akcijom započeli smo saradnju sa Volonterskim servisom opštine Stari grad i planiramo da svakog meseca zajedno uredimo po jedan park ili zelenu površinu na teritoriji opštine Stari grad. Sledeći zadatak biće osveženje Akademskog parka i parka u Donjem gradu na Kalemegdanu, koji je ovog leta vrlo posećen i treba ga srediti pre početka jesenjih dana“, najavila je predstavnica za medije JKP „Zelenilo Beograd“ Gordana Miljojković.

U akciji je učestvovalo tri radnika JKP „Zelenila Beograd“, koji će do kraja nedelje završiti farbanje klupa koje danas nisu ofarbane. Pionirski park jedan je od posećenijih gradskih parkova u kojem zbog ljuljaški i klackalica najčešće borave roditelji sa malom decom, ali i stariji Starograđani i turisti iz inostranstva.