OPŠTINA NAGRADILA NAJBOLJE BAŠTE, BALKONE, DVORIŠTA

Tradicionalna akcija Saveta za ekologiju SO Stari grad „ Moje dvorište mala pluća grada“ završena je današnjim proglašenjem nagrađenih u Kući Đure Jakšića u Skadarliji. „ Zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovoj našoj dugogodišnjoj akciji i koji su doprineli da naša opština izgleda lepša i prijatnija“ rekla je predsednica opštine Mirjana Božidarević koja je nagrađenima uručivala diplome, statue dživdžana i prigodne novčane nagrade.

Žiri Saveta je tokom juna obilazio teritoriju opštine i na osnovu prethodno utvrđenih kriterijuma proglasio je najlepše bašte, terase, dvorišta i bašte restorana i poslovnog prostora .

U kategoriji za najcvetniju ulicu, restoran proglašeni su kafana „ Šešir moj“, dok je za poslovni prostor nagrađena Srpska banka u Skadarskoj ulici, a za restoran hotel „ LE PETIT PIAF“ koji se nalazi iza Kuće Đure Jakšića. Dvorište vrtića „Skaska“ u Ulici Miće Popovića 14- a proglašeno je za najuređenije.

Za najlepšu terasu- balkon proglašen je balkon u Gospodar Jovanovoj 11, delo gospođe Dragice Račić, drugo mesto osvojila je terasa u Džordža Vašingtona 21 oko koje se posebno potrudila gospođa Marika Novaković i treće mesto osvojila je terasa u Pančićevoj 8 oko koje se potrudio gospodin Siniša Stefanović.

U kategoriji za najlepšu krovnu terasu prvo mesto osvojila je terasa u Palmotićevoj 25- a gospođe Anđelke Jovanović, dok je drugo mesto pripalo krovnoj terasi u Makedonskoj 35 o kojoj se brine gospođa Gordana Najdović.

Za najlepši međublokovski prostor proglašen je prostor u Svetogorskoj 37 o kome se brine gospodin Petar Radman, drugo mesto osvojio je prostor u Dunavskom keju 2 koji je ozeleneo i uredio gospodin Rade Grujić i treće mesto pripalo je međublokovskom prostoru u Ulici Tadeuša Košćuška 86 a o kome se brine i trudi gospodin Milić Mlađenović.

U kategoriji za najlepše uređenu baštu – dvorište prvo mesto osvojila je bašta u Karađorđevoj 17 koju ulepšava i oko koje se brine gospodin Goran Nastić. Drugo mesto osvojila je bašta u Šafarikovoj 4 koju je ozelenila i lepo uredila gospođa Marija Milošević, dok je treće mesto pripalo dvorištu u Hilandarskoj 34 – 36 o kome se brine sa svojim komšijama gospodin Milan Odalović.

„ Akcija „ Moje dvorište, mala pluća grada“ obuhvata više kategorija i opština je tu da ih nagradi za trud i da podstakne ulepšajvanje životnog ili poslovnog prostora bez obzira da li vlasinici žive ili rade na Starom gradu. Drago nam je da je iz godine u godinu sve više učesnika kao i to da se građani ne prijavljuju sami već ih prijavljuju i njihove komšije“, izjavila je posle dodele nagrada Mirjana Božidarević.