AKCIJA „STAROGRADSKI SPORT“ U OŠ „SKADARLIJA“

Posle uspešne decembarske prezentacije u SRPC „Milan Gale Muškatirović“ i nedavne u OŠ „Drinka Pavlović“, manifestacija „Starogradski sport“, nastavila je da se održava po osnovnim školama na teritoriji centralnogradske opštine. Tako je juče, uz prisustvo članova Veća opštine Dušana Raičkovića, Lazara Lešnjaka i Andreja Belingara, OŠ „Skadarlija“ ugostila sportske klubove sa Starog grada.

U velikoj zatvorenoj sali i na spoljnom, tek renoviranom terenu, mališani uzrasta od od I do IV razreda oprobali su se u raznim sportovima zahvaljujući članovima Rukometnog kluba „Dorćol“, ragbistima RK „Dorćol“, fudbalerima FK „Dorćol“, Planinarsko-smučarsko društva „Kopaonik“, Kendo kluba „Beograd“, Ženskog odbojkaškog kluba „Poštar“, „Speleološkog odseka Beograda“ i Šahovskog kluba „Delfin“.

Deca su interaktivno učestvovala u sportskim aktivnostima, nakon čega su dobili sve potrebne brošure kako bi lakše odabrali sport koji će da treniraju. Svi klubovi su u centru grada, maltene na dohvat ruke, a zanimljivo je da se na šah mogu upisati besplatno.

Kako bi se što bolje snašli, mališanima su pomagali koordinatori projekta iz Udruženja ADFOR – dečiji forum, kao i stručnjaci iz Studija za animaciju dece „Čigra”.

Lana Lojović, učenica I-3, igrala je odbojku u velikoj sali, a oprobala se i kod „planinara“ iz društva „Kopaonik“.

– Volim karate koji treniram od prošle godine i već sam osvojila žuti pojas – kaže Lana.

Podsećamo da je opština Stari grad nedavno renovirala veliko školsko dvorište, koje je ujedno i sportski teren za fizičko vaspitanje.

Zamenjena je kompletna podloga terena. Novi asfalt omogućava i kompletnu bezbednost, a očekuje se postavljanje i novih koševa i tabli. Radovi su trajali oko mesec dana i sve je završeno početkom februara tačno za početak drugog polugodišta školske godine.

Ovo dvorište za časove fizičkog vaspitanja, učenici rado koriste i posle nastave, kao i vikendom.

– Veoma smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa opštinom Stari grad – istakla je Mirjana Sloboda, direktorka “Skadarlije”.