DELEGACIJA GRČKOG GRADA ISTIA-EDIPSOS POSETILA OPŠTINU STARI GRAD

Predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević primio je danas gradonačelnika grada Istia-Edipsos Zaksosa Kristofisa, zamenicu gradonačelnika za ekonomska pitanja Argiro Arapoglu i predsednika poljoprivredne zajednice te opštine Kondojanisa Dimitrisa, koji u Beogradu borave zbog prezentacije svog grada na Sajmu turizma.

U razgovoru sa prijateljima iz Grčke, predsednik Dejan Kovačević podsetio je na tradicionalno prijateljstvo dva naroda, kao i da se u centralnom delu Beograda nalaze spomenik grčkom pesniku Rigi od Fere i kula Nebojša u kojoj je stradao ovaj grčki junak, a koja je obnovljena zahvaljujući grčkom narodu.

Gradonačelnik Istie-Edipsos, grada koji se nalazi na Eviji, drugom po veličini ostrvu u Grčkoj, upoznao je predsednika opštine Stari grad sa prirodnim bogatstvima grada na čijem čelu se nalazi punih šesnaest godina.

„Naša oblast nadaleko je čuvena po turizmu od kojeg imamo značajne prihode, najtoplijoj vodi mora u Evropi, gde se može kupati cele godine, proizvodnji i izvozu smokvi, maslinovog ulja i vina“, rekao je gradonačelnik Kristofis.

Predsednik centralnogradske opštine Dejan Kovačević i gradonačelnik Istie-Edipsos Zaksosa Kristofisa izrazili su spremnost za saradnju dve lokalne zajednice u budućnosti iz oblasti turizma, kulture, nasleđa i obrazovanja.