STAROGRAĐANIMA NA USLUZI

U okviru akcije „Kao nekad – da se vi pitate“ kojom opština Stari grad želi da obnovi mesne zajednice i proces odlučivanja dodatno približi građanima, 10. maja je u Velikoj sali opštinske zgrade održan sastanak na temu novog Zakona o stanovanju.

Sastanak je otvorio predsednik opštine Marko Bastać rečima da je namera opštine da udružena sa stanarima razmotri odredbe novog Zakona o stanovanju, kao i da se u svakoj zgradi u kojoj je to moguće izbegne postavljanje prinudnih upravnika.

Potom je stručni osvrt na zakon, koji donosi mnogo nedoumica postojećim skupštinama stanara, izložio načelnik Uprave opštine Stari grad Andrej Belingar. On je istakao da će opština aktivno na svakom koraku pružati podršku stanarima stambenih zgrada – od registracije stambenih zajednica, preko upisa u jedinstveni registar do svih drugih situacija u kojima će se vlasnici stanova naći pri sprovođenju novog zakona. Belingar je prisutnima pojasnio da se još uvek čeka na podzakonske akte i dodatna uputstva od nadležnih, kako bi se počelo sa upisom registrovanih stambenih zajednica. Po novom Zakonu o stanovanju na Starom gradu je predviđeno da se u registar upiše oko 1800 upravnika zgrada.

Konstruktivnoj raspravi pridružili su se i stanari, postavljajući pitanja i dajući predloge. Sastanku je prisustvovalo više od 400 Starograđana, a razgovor je trajao gotovo tri sata. Predstavnici naše opštine objasnili su građanima i da su rezultati poslednjeg konkursa u okviru programa „Zajedno za vašu zgradu“ i dalje važeći.

Pozivamo sve zainteresovane Starograđane i predstavnike stanara starogradskih zgrada da se za sve potrebne informacije, značajne za rešavanje brojnih nedoumica u primeni novih zakonskih propisa, obrate Gradskoj opštini Stari grad. Direktno, u razgovoru sa načelnikom Uprave Andrejom Belingarom, pomoćnikom načelnika Uprave Božidarom Vulićem ili zamenicom sekretara Skupštine opštine Ivom Paić, koji vas očekuju na prvom spratu opštinske zgrade u Makedonskoj 42.

Vaša pitanja možete takođe, uputiti i putem mejla na: stambenazajednica@starigrad.org.rs