ŠESNAESTI JESENJI FESTIVAL ZDRAVLJA BEOGRAD

Šesnaesti jesenji festival zdravlja Beograd – „Hrabro po zdravlje“ održaće se 2. i 3. novembra u Domu vojske Srbije (Ulica braće Jugovića 19), pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad.

Organizatori festivala zdravlja – manifestacije ishrane, dijetetike, wellness-a, zvanične i alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege, očekuju da će se javnosti predstaviti više od 80 izlagača: domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice, apoteke i farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, etno sela, kao i svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom.

Posetioci će imati prilike da prisustvuju brojnim edukativnim predavanjima koja će obuhvatiti više od 60 tema posvećenih zdravlju, sportu i zdravom životu. Na festivalskoj bini održavaće se program „Kultura i zdravlje“, sa predstavama, nastupima baletskih klubova i kulturno umetničkih društava, kao i promocija knjiga čiji su autori lekari i drugi pisci.

Ulaz na manifestaciju je tradicionalno besplatan, a zainteresovani sugrađani će u ova dva festivalska dana, od 10 do 20 sati, moći da obiđu štandove izlagača i da dobiju stučne savete o tome kako da održavavaju dobru životnu formu, zdravstveno stanje i lepotu.

Na nekoliko punktova, kako su najavili organizatori, sugrađani će moći da obave besplatne lekarske preglede – pregled opšteg zdravstvenog stanja, merenje pritiska i nivoa šećera u krvi, ultrazvučni, oftamološki i nutricionistički pregledi, kao i izračunavanje rizika za dobijanje dijabetesa.

Dan kasnije, 4. novembra, očekuje nas Dečji festival zdravlja Beograd, u vremenu od od 11 do 20 časova, u TC „Stadion“

Kao uvod u jesenji festival zdravlja, 25. i 26. oktobra, od 10 do 18 sati, održaće se stručni simpozijum u velikoj sali Gradske opštine Stari grad.

Više informacija o 16. jesenjem festivalu zdravlja može se dobiti na www.festivalzdravlja.com i OVDE.