SPEKTAKULARNI TURNIR U MALOM FUDBALU NA DORĆOLU

Prvi memorijalni turnir u malom fudbalu „Takijevi dani“ održan je u znak sećanja na fudbalera Marka Filipovića, nekadašnjeg prvotimca Fudbalskog kluba „Dorćol“ i GSP „Polet“, a finalna utakmica je upriličena u sali Sportskog centra „Dinamik“ na Dorćolu.

Pred finalni okršaj, brojna publika je imala priliku da uživa u revijalnoj utakmici u kojoj su se sastali veterani „Partizana“ i „Dorćola“ i odigrali bez pobednika, sa rezultatom 1:1. Strelac domaćina bio je Rade Krstić, a Miloš Đelmaš za crno-bele.

Pred finalnu utakmicu, tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta, a gledaoci su uživali u majstorijama Nikole Mijailovića, Srđe Kneževića, Miloša Bogunovića i ostalih fudbalera.

Čitav program su vodili novinarka TV Arene Jovana Guzijan i pevač Nikola Pavlović, a mnoge poznate ličnosti su sa tribina bodrile igrače. Glumci Andrija Kuzmanović i Marko Živić, koji tumače glavne uloge u novoj hit seriji Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom“ sa uživanjem su pratili finalnu utakmicu, kao i Mićko Radonjić, Petar Benčina, Tihomir Stanić, zatim fudbalski asovi Nebojša Uške Vučićević, Dražen Bolić, Rade Veljović, Miodrag Anđelković, Nemanja Radonjić, Nenad Milijaš, Saša Ilić… U programu je nastupila i grupa THC sa pesmom „Igraj i pobedi“, a u publici su bili i članovi Beogradskog sindikata.

Ekipe „Bratski“ i „Velibor Dunjić“ sudarile su se u finalu turnira. Boljim izvođenjem penala pobedio je tim „Bratski”. Meč je završen 3:3 u regularnom toku, strelci za ekipu „Bratski“ bili su Milenković (2) i Krstić, a Lekić, Bogojević i Selimi za protivnički sastav. Sa peterca za ekipu „Bratski“ pogotke su postigli Milenković i Krstić, a kod rivala siguran je bio samo Lekić, dok su ostali izvođači bili nemoćni pred golmanom Jovičićem.

Blistao je Nikola Mijailović, kome je uručena nagrada za najboljeg igrača turnira, dok je golman ekipe „Bratski“ dobio je nagradu za najboljeg među čuvarima mreže. Saša Ilić legenda „Partizana“, uručio je pobednički pehar kapitenu pobednika Radetu Krstiću.

Turnir je bio humanitarnog karaktera, a ček od 100.000 dinara kapiten ekipe „Bratski”, Rade Krstić, uručio je Humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“.

Među brojnim gostima i pasioniranim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu bio je i član Veća opštine Stari grad, Aleksandar Todorović, koji je istakao da je kao Dorćolac jako ponosan na sportski duh svojih komšija.

-Zna se da se na Dorćolu već generacijama igra dobar fudbal! Posebno mi je drago što je na ovom turniru preovladala prava, zdrava sposrtska atmosfera i fer plej – kaže Todorović i ističe da su se Dorćolci pokazali kao odlični domaćini i dostojni organizatori jednog fudbalskog spektakla.