POČELA REKONSTRUKCIJA DVORIŠTA VRTIĆA „SKADARLIJA“: UNAPREĐENJE USLOVA ZA BEZBEDNU IGRU I BORAVAK DECE U VRTIĆIMA JE PRIORITET U RADU OPŠTINE STARI GRAD

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić  obišli su danas radove na rekonstrukciji dvorišta vrtića „Skadarlija“, starogradske Predškolske ustanove „Dečji dani“.

„Vrtić se nalazi uz „Botaničku baštu,  u Džordža Vašingtona 23, i sa preko 6 hiljada metara kvadratnih jedan je od najvećih objekata naše predškolske ustanove. Potpunim preuređenjem dvorišta, obnovom njegovog zaštitnog zida, postavkom nove gumene podloge, naravno, i  mobilijala i rekvizita biće savremeno opremljeno po svim standardima za bezbednu igru i boravak dece. Takođe, u saradnji sa nadležnim zaštitićemo i deo dvorišta koje ima i kulturno -istorijsku vrednost u sećanju na Beograđane, žrtve Drugog svetskog rata“, istakla je direktorka PU „Dečji dani“ Sanja Lazović i zahvalila Gradu Beogradu i opštini Stari grad na pomoći i podršci predškolskoj ustanovi.

Savremeno opremljena dvorišta već krase starogradske vrtiće „Leptirić“, „Dambo i „Lipa“, uskoro i „Dunavsko obdanište.

„Opština Stari grad želi da našim najmlađim sugrađanima omogući da svoje detinjstvo provedu u bezbednom okruženju . U saradnji sa gradom realizovali smo brojne projekte u našim vrtićima – od obnove fasada objekata, uređenja dvorišta vrtića, do aktivnosti kojima se značajno unapređuje kvalitet boravka dece u vrtićima na teritoriji opštine Stari grad“, rekao je predsednik Marjanović i dodao da će opština, u saradnji sa Gradom i javnim komunalnim preduzećima to i u buduće nastaviti da radi jer je unapređenje uslova za bezbrižan boravak dece u objektima PU „Dečji dani” prioritet u radu starogradske opštine.

Podsećamo da je zahvaljujući toj saradnji završena rekonstruisana fasade vrtića „Lipa“, u Solunskoj 19. Naša opština je opremila sa prečiščivačima vazduha dnevne boravke svih vrtića, a predškolci su i ove godine dobili besplatne udžbenike.

Predškolska ustanova „Dečji dani“  je jedna od najstarijih predškolskih ustanova u našoj zemlji. Ona je i jezgro promena obrazovno-vaspitnog sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja. U jedanaest objekata ustanove vaspitava se 2.200 starogradskih mališana, i sa svojih 350 zaposlenih, pravi je primer vrtića „po po meri dece i porodice“, koji slede mnoge predškolske ustavove u Srbiji.