AKCIJA „RECIKLIRAJ ZA ŽIVOT MALOG BOŠKA“ DANAS NA STAROM GRADU

U saradnji Gradske opština Stari grad i JKP „Gradska čistoća“ danas je organizovana akcija „Recikliraj za život“, čiji je celokupni prihod namenjen kupovini najskupljeg leka na svetu za lečenje malog Boška Guglete.

Starograđani su pozvani da u dvorišta osnovnih škola na Starom gradu, od 8 do 20 časova, donesu Pet, Met i papirni reciklažni otpad gde će biti prikupljen, razvrstan, a potom i transportovan do punktova ovog komunalnog preduzeća.

U reciklažni konterjer postavljen u dvorištu „Drinke“ prve plastične flaše i limenke odložili su Maria Markov, pomoćnica predsednika opštine, Mina Cakić iz JKP „Čistoća“ i Boškova mama Nađa Gugleta.

„Uključili smo se u akciju „Recikliraj za život“ kako bismo podstakli sugrađane, posebno naše najmlađe, da uzmu učešće u prikupljanju sredstava za lečenje dece. Namera nam je da motivišemo sugrađane na solidarnost i humanost, ali istovremeno da ukažemo na važnost reciklaže“, naglasila je Marija Markov, pomoćnica predsednika opštine i pozvala sve sugrađane da se odazovu akciji i da  danas, u što većem broju dođu u dvorišta starogradskih osnovnih škola, da donesu plastične flaše, limenke, čepove, metalne konzerve i stari papir kako bi svi zajedno pružili doprinos borbi za bezbrižno detinjstvo malog Boška.

„Starogradski volonteri su spremni da od sugrađana preuzmu veće količine reciklažnog otpada. Radnici „Čistoće“ su jutros odneli stari papir i reciklažni otpad koji su tokom prošle nedelje prikupili zaposleni u opštini Stari grad“, dodala je Maria Markov.

Novčana sredstava od prikupljenog  reciklabilnog otpada biće uplaćena na račun za lečenje dečaka Boška, za čiji lek je potrebno više od dva miliona evra.

„Moj sin boluje od retke i smrtonosne spinalne mišićne atrofije tip 1. Do sada smo prikupili, donacijama i sms-ovima, oko 16 miliona dinara, a za terapiju i lek „zolgesma“ je potrebno 294 miliona. Ova akcija je sjajna, jer osim što se prikuplja novac za lečenje moga sina, čuvamo i našu životnu sredinu“, istakla je Nađa Gugleta, koja se nada da će se akcija nastaviti i u drugim gradovima naše zemlje.

Mina Cakić iz JKP „Čistoća“ očekuje da naši sugrađani danas dođu u velikom broju do dvorišta osnovnih škola na Starom gradu.

„Dovoljno je da svako donese makar i jednu plastičnu bocu ili bilo koji reciklažni otpad koji svi imamo u domaćinstvima“, poručila je  Mina Cakić.

Punktovi za prikupljanje reciklabilnog otpada nalaze se u:

  • Osnovna škola „Braća Baruh”, Despota Đurđa br. 2
  • Osnovna škola „Drinka Pavlović”, Kosovska br. 19
  •   Osnovna škola „Kralj Petar Prvi” objekat u dvorištu u ulici Maršala Birjuzova br. 43
  • Osnovna škola „Mihailo Petrović Alas”, Gospodar Jovanova br. 2
  • Osnovna škola „Skadarlija”, Francuska br. 26
  • Osnovna škola „Vuk Karadžić”, Takovska br.  41
  • Osnovna škola za zaštitu vida „Dragan Kovačević”, Šafarikova br. 8