KANCELARIJA ZA MLADE OPŠTINE STARI GRAD: „IZAZOVNI RASPUST”

Kancelarija za mlade opštine Stari grad, u okviru projekta „IZAZOVni raspust” obučiće 5 polaznika/polaznica Učiteljskog, Filozofskog, Filološkog fakulteta i sličnih obrazovnih profila, koji će nakon obuke održati DFC  (Design for Change) radionice za 25 dece (petoro dece po polazniku), u toku zimskog raspusta 2019/2020, radnim danima, u periodu od 3. do 14. februara.

Po završetku obuke i prakse, najmotivisaniji polaznici i polaznice biće uključeni u radioničarski tim DFC Srbija i imaće priliku da drži više radionica za decu u okviru DFC Srbija organizacije.
Obuka će se održati od 25. do 28. januara, od 10 do 16 sati.
Radionice za decu trajaće 3 sata dnevno. a koncipirane su kao kreativna zamena  vremenu provedenom u školi, dok traje zimski raspust (ukupno 10 radnih dana u februaru).
Kotizacija za obuku iznosi 3000,00 RSD, a nakon održanih radionica za decu, radioničari će biti plaćeni 9000,00 RSD.

Projekat „IZAZOVni raspust” je deo programa  Design for Change,čiji je predstavnik u Srbiji – Udruženje Vega omladinski centar iz Beograda,koje je  posvećeno izgradnji kvalitetnog okruženja za rast i razvoj dece i mladih  (www.vega.org.rs).
„Design for Change” je međunarodni pokret i edukativni program osnovan 2009. godine u Indiji. Od tada do danas je postao prisutan u više od 60 zemalja i u njemu je učestvovalo više od 32 miliona dece širom sveta. Program je nagrađivan od poznatih globalnih institucija za inovativnost u obrazovanju  (Lego Foundation, Rockefeller foundation, Fetzer Institute, itd) i prepoznat kao jedan od 10 programa koji redizajniraju učenje u školi i promovišu ciljeve održivog razvoja.

Uspeh metodologije zasniva se na njegovoj fleksibilnoj primeni i njenoj moći da transformiše svaku učionicu u inovativno okruženje gde je učenik u „fokusu“.

Detaljnije informacije možete dobiti na portalu www.dfcsrbija.org , kao i na  #JAMOGU#školskiizazov2020

Prijave se vrše do 15. januara 2020. godine OVDE