DOGAĐAJ PREMAŠIO OČEKIVANJA

Ovogodišnja dodela nagrada svim ”vukovcima” iz osnovnih škola na Starom gradu održana je, kao i prošle godine, u bioskopu Reks na Dorćolu. Nagrade ”vukovcima” na kraju svake školske godine tradicionalno uručuje predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević. Celu svečanost pratio je hor “Škart”, a za prelepu atmosferu odgovorni su najbolji đaci, njihovi roditelji i drugari iz škole. Prizor kakav se samo može poželeti!

– Ovde je super. Iznenađen sam kako je ova proslava organizovana. Najviše mi se dopao voditelj jer je na vrlo komičan način vodio program. Svidelo mi se i što je hor „Škart“ svakom đaku otpevao ime. Nagrade od opštine su stvarno dobre i ja se na tome zahvaljujem. Stvarno nisam očekivao takav poklon, opština se stvarno potrudila– rekao nam je Boris Perović, đak generacije iz OŠ „Mihailo Petrović Alas“, koja je ove godine proglašena za najbolju na Starom gradu.

Boris Perović, đak generacije

Boris Perović priča i kako se oseća đak generacije u momentu kada bi svako trebalo da krene na svoju stranu.

– Ovo nije naš konačan rastanak, družićemo se i dalje. Žao mi je što više neću viđati svoje nastavnike, ali društvo će se, nadam se, okupljati na rođendanskim žurkama i ovde u kraju gde svi živimo. Ja ću ostati na Starom gradu pošto ću da upišem Prvu beogradsku gimnaziju, pripodno-matematički smer. Nedostajaće mi nastavnici iz osnovne sa kojima sam putovao na razna takmičenja i na kojima sam imao prilike da ih upoznam kao ljude a ne samo kao profesore. Mnogo mi je značilo kada su me izabrali za đaka generacije, ali se nisam mnogo time opterećivao. Nisam prošao kroz ovu školu da bih bio najbolji, nego da bih dao sve od sebe – kaže Boris.

Ove godine bilo je 112 ”vukovaca” iz osam osnovnih škola. Oni su za izuzetan trud od opštine na poklon dobili četiri vredne knjige: ”Nezavršene priče” DŽ.R.R. Tolkina, Vodič kroz Beograd, ”Bonton” Jasminke Petrović i ”Autobiografiju” Branislava Nušića. Iako u Osnovnoj školi ”Dragan Kovačević” nije bilo nosilaca Vukove diplome, opština Stari grad nagradila je sedam odličnih učenika osmog razreda.