SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Saradnja Starog grada i opštine Jafa iz Izraela

Opština Stari grad uspostaviće saradnju sa Jafom najstarijom opštinom Tel Aviva. Jedan od prvih koraka je izložba fotografija Branka Brandajsa koju organizuje ambasada Srbije i Crne Gore u Izraelu. Fotografije Branka Brandajsa nastale su u protekle dve godine i većina predstavlja delove Starog grada. Opština je obezbedila sredstva za štampanje kataloga na hebrejskom jeziku sa reprezentativnim prilozima. Tim povodom, u poseti Izraelu, u periodu od 8. do 12. marta boraviće Nebojša Bakarec, zamenik predsednika opštine Stari grad.
U toku su pripreme za restauraciju fasade zgrade Pravno birotehničke škole u Svetogorskoj 48. Vrednost ovih radova je
4. 600.000 dinara, sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Stari grad.
Opština će finansirati put Nine Božović, učenice trećeg razreda Prve beogradske gimnazije na zasedanju Evropskog parlamenta mladih u Parizu.
Šahovskom klubu slepih “Napredak” dodeljeno je 145.000 dinara za organizovanje Međunarodnog turnira slepih u šahu, koji će se održati u aprilu.
Tehnička škola za obradu drveta ove godine slavi 50 godina postojanja pa joj je iz budžeta opštine dodeljeno 200.000 dinara za organizovanje republičkog takmičenja “Šumarstvo i obrada drveta” i 50.000 dinara za popravku diht mašine.
Muzičkoj školi “Vučković” dodeljeno je 210.000 dinara za organizovanje Internacionalnog takmičenja mladih umetnika na harmonici i Prvoj ekonomskoj školi je pripalo 200.000 dinara za nabavku nameštaja za zbornicu.