DEČJA NEDELJA -«DAN OTVORENIH VRATA»

Dečja nedelja -« Dan otvorenih vrata»

Pod motom « Moje mesto u mom mestu» ove godine u periodu od 2. do 8. oktobra obeležiće se Dečja nedelja. Tradicija obeležavanje Dečje nedelje u svetu i u nas meri se decenijama. Prvi put obeležena je daleke 1934. godine, dok je na inicijativu organizacije Prijatelji dece 1987. godine definisana i Zakonom o društvenoj brizi o deci. U «svojoj» nedelji najmlađi će nizom aktivnosti, znanjem i maštom obeležiti ovu nedelju.
Kao i prethodnih godina, jedan dan u Dečjoj nedelji rezervisan je za «Dan otvorenih vrata» Tog dana mališani iz predškolskih ustanova i učenici osam osnovnih škola sa Starog grada došli su u posetu opštini. Ove godine gosti opštine bila su i deca sa posebnim potrebama. U ime opštine i svoje ime pozdravila ih je predsednica Mirjana Božidarević i poželela im da budu odlični đaci i da slušaju svoje nastavnike.
Prigodnim kulturnim programom , pobednici opštinskih i gradskih takmičenja izveli su svoje tačke, dok su mališani iz «Dečjeg kluba» PU «Dečji dani» otpevali pesmu «Dečji dani».
Nakon toga , učenici osnovnih škola pozdravljali su predsednicu u ime svojih škola i uz prigodne poklone zahvaljivali se na pomoći koju su njihove škole dobijali od opštine. Uz cveće, likovne radove našla se i jedna zlatna ribica.
« Nadam se da ćete češće biti naši gosti i to lepim povodima i želim vam da vam torbe budu pune petica», rekla je Mirjana Božidarević, na «Otvorenim vratima».