POSETA DNEVNOM CENTRU I KLUBU ZA STARIJE „STARI GRAD 2“

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana starih, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić i predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević, posetili su danas Dnevni centar i klub za starije „Stari grad 2“. Poseti delegacije iz Grada i opštine prisustvovali su i direktorka Gerontološkog centra „Beograd“ Brankica Janković i upravnik poslovne jedinice „Dnevni centri i klubovi“ Miša Tasić.

Gradonačelnik Dragan Đilas zahvalio se na dobrodošlici, koju su uz muziku i piće pripremili penzioneri sa Starog grada.

– Grad će i dalje nastaviti da brine o najmlađim i o najstarijim sugrađanima. Prioriteti su nam vrtići i škole, ali i klubovi za stare u kojima boravi sve veći broj penzionera. Nastavićemo da finansijski pomažemo najugroženijim penzionerima i da ulažemo u ovakve klubove, kako bi poboljšali uslove dnevnog boravka penzionera – istakao je gradonačelnik Dragan Đilas.

Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić izjavio je da će se i dalje zalagati za poboljšanje života penzionera u Beogradu. Kako je naglasio, u planu Grada za narednu godinu je da svi penzioneri stariji od 65 godina, bez obzira na primanja, dobiju besplatne markice za prevoz, dok će novčanu nadoknadu i u buduće dobijati svi penzioneri koji imaju penziju manju od 15.000 dinara.

Dnevni centar i klub za starije „Stari grad 2“ u Svetogorskoj 14 osnovan je 1982. godine. Ukupan broj korisnika usluga ovog kluba je 197, a čak jedna četvrtina njih je starija od 80 godina. Svojim korisnicima klub obezbeđuje raznovrsne usluge, od dnevnog boravka, ishrane i drugih servisnih usluga do usluga animacije.