VJERA ADŽIĆ U „GVARNERIJUSU“

Na drugom koncertu, 12. novembra, sa početkom u 20 časova, koje su Gradska opština Stari grad i Centar lepih umetnosti „Gvarnerius“, pokrenuli sa željom da pomognu dečijem Svratištu u Krfskoj ulici u Beogradu, predstaviće se mlada umetnica Vjera Adžić. Uz klavirsku saradnju Tatjane Drobni. Na koncertu će nastupiti i bas-bariton Aleksandar Novaković i bariton Vladimir Dinić koji će izvesti kompozicije Jošina Nakade, japanskog autora čija dela do sada nisu izvođena kod nas.

Vjera Adžić(sopran) je rođena u Kotoru. Pohađala je nižu muzičku školu u Herceg Novom, srednju muzičku školu je završila u Kotoru (odsek za solo pevanje), a zatim upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsek za solo pevanje u klasi redovnog prof. Radmile Smiljanić. Specijalističke studije završila je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Banjaluci. Član je hora Radio televizije Srbije.

Podsećamo da su Gradska opština Stari grad i „Gvarnerius“ u aprilu pokrenuli ciklus humanitarnih koncerata za pomoć dečijem Svratištu u Krfskoj ulici u Beogradu, a seriju koncerata nastavljaju violinista Gordan Trajković (24. novembra) i sopran Nataša Tasić Knežević (22. decembra)

Pozivamo sve da kupovinom karata ili uplatom donacije, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija i da prisustvuju vrhunskim umetničkim programima. Gradska opština Stari grad otvorila je namenski račun za uplate 840 – 744151843 – 84, model: 97, poziv na broj 44-018, a sve dodatne informacije možete dobiti putem tel. 011/33 00 606 ili 011/32 21 114.