DODELA „KRISTALNE NAGRADE“ NAJBOLJEM PROJEKTU MLADIH I ZA MLADE U 2009

Dobitnik „Kristalne nagrade“, koju Dom omladine Beograda, ProConcept dodeljuju najboljem projektu mladih i za mlade u 2009. godini, biće proglašen danas, 23. februara, u 19 časova na svečanosti u sali „Amerikana“ Doma omladine.

Konkurs za „Kristalnu nagradu“ bio je otvoren od 18. januara do 8. februara a u konkurenciji su bila 43 projekta. Pored „Kristalne“, na svečanosti u Domu omladine 23. februara, biće dodeljene i nagrade za „Najbolju projektnu ideju“ i „Najbolji komunikacioni pristup projektu“.

Dodelu „Kristalne nagrade“ zajedno sa Olof Palme Intwernational Centar i ProConcept podržala je i Gradska opština Stari grad. Nagrada najboljem projektu mladih i za mlade u 2009. godini iznosi 300.000 dinara.

Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, uručiće nagradu za „Najbolju projektnu ideju“. Novčani iznos ove nagrade je 150.000 dinara.

„ Berlitz“ će nagrađenima za Najbolji komunikacioni pristup projektu obezbediti besplatno pohađanje seminara „Sastanci i prezentacije“, dok će dobitnicima „Kristalne“ i nagrade za „Najbolju projektnu ideju“ dodeliti vaučere u visini od 5.000 dinara, koje mogu iskoristiti za učenje nekog od stranih jezika u narednom periodu. Takođe svim učesnicima koji su poslali svoje predloge projekta „Berlitz“ će omogućiti popust od 10 odsto na učenje nekog od stranih jezika. Učenici popust mogu iskoristiti u narednih šest meseci.