STAROGRADSKA OŠ „SKADARLIJA“ DOBITNIK JE ZLATNE MEDALJE ZA KVALITET NA 19. MEĐUNARODNOM SAJMU OBRAZOVANJA – „PUTOKAZI“

OŠ „Skadarlija“ sa opštine Stari grad dobitnik je „Zlatne medalje za kvalitet“ na 19. Međunarodnom sajmu obrazovanja – „Putokazi“, čiji je organizator „Novosadski sajam“ uz podršku Ministarstva prosvete. Škola je ovo prestižno priznanje dobila od strane stručnog žirija, „za ono što je čini uspešnom i drugačijom“, a nagradu je u ime školskog kolektiva primila direktorka Mirjana Sloboda.

„Ono što je školu svrstalo u red nagrađenih škola jeste i način na koji škola razume i sprovodi inkluzivno obrazovanje, uvažava ličnost deteta, realizuje projekte, podržava školski bend, organizuje humanitarne koncerte, postiže izvanredne rezultate na takmičenjima, sarađuje sa drugim obrazovnim ustanovama i kulturnim institucijama, za šta dobija brojna priznanja. Kako živimo u vremenu koje pred nas stavlja najrazličitije izazove, pa i samo obrazovanje zahteva brze i adekvatne promene, škola se trudi da omogući svakom učeniku da optimalno ispolji i razvije svoje sposobnosti i osobine ličnosti putem obavezne, izborne, fakultativne nastave i bogate ponude vannastavnih aktivnosti“, rekla je ovim povodom direktorka Mirjana Sloboda i dodala da u školi  unutrašnja reforma neprekidno traje, a učenici imaju priliku da zadovolje svoje različite obrazovne potrebe.

Opština Stari grad je ponosna na nagradu koju je zasluženo dobila OŠ „Skadarlija“ jer su obrazovanje i unapređenje uslova za školovanje starogradske dece jedan od prioriteta u njenom radu.