PU „DEČJI DANI“: ODRŽAN OKRUŽNI SUSRET MEDICINSKIH SESTARA PREDŠKOLSKIH USTANOVA SRBIJE

„Okružni susret medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije” održan je ove godine  na Starom gradu, 6. aprila, u Predškolskoj ustanovi „Dečiji dani”. Susretu su prisustvovali Radoslav Marjanović predsednik Gradske opštine Stari grad, Sanja Lazović direktorka starogradske predškolske ustanove i predstavnici Školske uprave ministarstva prosvete.

Medicinske sestre  iz predškolskih ustanova Srbije pozdravio je i poželeo im uspešan rad i prijatan boravak u Starom gradu predsednik Radoslav Marjanović.

„Podrška strukovnim udruženjima i savezima u razvoju stručnog kadra u predškolskim ustanovama je od izuzetnog značaja jer su vrtići mesta gde deca uče, igraju se i rastu. Neprestano unapređenje stručnosti osoblja koje radi sa decom u vrtićima ima ključan značaj za kvalitet vaspitno – obrazovnog procesa. Kvalitetni vrtići pomažu deci da se osećaju sigurno, razvijaju svoje veštine i pripreme za školu“, poručio je Radoslav Marjanović i naglasio da naša opština ima odličnu saradnju sa Predškolskom ustanovom „Dečji dani“.

„Opština Stari grad želi da našim najmlađim sugrađanima omogući da svoje detinjstvo provedu u bezbednom okruženju. U saradnji sa gradom realizovali smo brojne projekte u našim vrtićima – od obnove fasada objekata, uređenja dvorišta vrtića, do aktivnosti kojima se značajno unapređuje kvalitet boravka dece u vrtićima, što ćemo i u buduće nastaviti da radimo jer je unapređenje uslova za bezbrižan boravak dece u vrtićima prioritet u radu starogradske opštine“, istakao je Radoslav Marjanović.

Udruženje medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije dodelilo je Gradskoj opštini Stari grad i PU „Dečji dani“ zahvalnice za podršku Udruženju i stručnim skupovima kao što je „Okružni susret medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije”.

Predškolska ustanova „Dečji dani“  je jedna od najstarijih predškolskih ustanova u našoj zemlji. Ona je i jezgro promena obrazovno-vaspitnog sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja. U jedanaest objekata ustanove vaspitava se 2.200 starogradskih mališana, i sa svojih 350 zaposlenih, pravi je primer vrtića „po po meri dece i porodice“, koji slede mnoge predškolske ustanove u Srbiji.