POČELA JE PODELA NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA ZA STAROGRADSKE MALIŠANE – RODITELJI PREUZIMAJU BESPLATNE POKLONE OPŠTINE STARI GRAD, OD DANAS, 26.12. DO ČETVRTKA, 28.12, SVAKOG DANA OD 12,00 DO 21,00 SAT

U Gradskoj opštini Stari grad  danas, 26. decembra, tačno u 12,00 sati počela je podela besplatnih novogodišnjih paketića, koje je za starogradske mališane pripremila opština Stari grad.  U velikoj sali, koja se nalazi u prizemlju opštinske grade u Makedonskoj 42, roditelji mogu da preuzmu novogodišnje paketiće za svoje mališane, od danas, 26. decembra, pa sve do četvrtka, 28. decembra, svakog dana od 12,00 do 21,00 sat.

Paketići se preuzimaju na dva punka (1 i 2) u velikoj opštinskoj sali, a oni koji dođu sa svojom decom imaju priliku da se slikaju sa Deda Mrazom i ovekoveče ovaj praznični trenutak fotografijama za porodični album.

Predsednik opštine Radoslav Marjanović je obišao podelu paketića i tom prilikom istakao da je srećan i zadovoljan što će i ove godine blizu 5000 starogradskih mališana dobiti novogodišnji paketić od svoje opštine.

Razgovarali smo sa nekoliko mama i tata. Svi su saglasni da je ovo jedna lepa pažnja prema najmlađim Starograđanima od stane njihove opštine, posebno jer su paketići puni lepih igračaka, namenski razvrstanih prema godištitu dece – za mališane do tri godine, od 4 do 7, i od 8 do 12 godina starosti. Dorćolka Tatjana Stanić, došla je u opštinsku zgradu sa trogodišnjom ćerkicom Anđelom, koja je odnah poželela da se slika sa Deda „mlazom“.

„Hoću da pohvalim našu opštinu jer već pune tri godine misli na nas. Dobijamo vaučere i novogodišnje paketiće, što je gest vredan hvale. Želim našoj opštini da još dugo, dugo čini srećanom našu decu sa Starog grada“, istakla je Tatjana, čestitala Novu godinu svim sugrađanima i poručila „da ćemo se videti 1. janura u „Ulici otvorenog srca“.

Starogradska četvoročlana porodica Stojanović – tata Srđan, mama Jelena sa sinovima Vukašinom i malenim Nikšom u kolicima, došla je zajedno u svečanu opštinsku salu po paketiće.

„Prelepa akcija koja deci puno znači i ulepšava im novogodišnje i božićne praznike. Svakako da je ovo jedan lep gest i pažnja od naše opštine, koja nam puno znači. Dobili smo i auto sedišta za decu, a koristimo sve pogodnosti, kao i programe koje je opština pripremila za Starograđane“, kaže Jelena Stojanović.

Zamolili smo deda Dragana, koji je sa unukom Mihajlom i njegovom mamom Marijom Milić, čekao u redu pukta 2 za preuzimanje paketića, za kratku izjavu.

„Lepa, najlepša pažnja prema mališanima, za svaku pohvalu“, naglašava Starograđanin Dragan,  a mama Marija dodaje da se „Mihalo baš obradovao, jer su paketići lepi“.

„Paketići su „bogati i  pravi“. Znamo to od prošle godine, pa smo se ponovo prijavili i baš smo radosni što ćemo ih ponovo dobiti. Sve pohvale za  paketiće i organizaciju dodele“, poručila je  Marija Milić.

Uz paketiće najmlađi Starograđani takođe imaju priliku da uživaju u veselom prazničnom programu „Starogradske zime“, u svečanoj sali opštine Stari grad (Makedonska 42) i u prostorijama opštinskog Uslužnog centra, od 23. decembra „stare“ do 13. januara nastupajuće, „Nove godine“.

Podsećamo da su svi roditelji koji su prijavili svoje dete za dobijanje novogodišnjeg paketića dobili putem vajbera informaciju o terminu kada mogu preuzeti paketić, a ukoliko imaju nekih nedoumica mogu pozvati naš Uslužni centar na telefon 0800 077775.

Celokupan program „Starogradske zime“ možete videti  OVDE , kao i na opštinskim Instagram i Facebook stranicama.

Dođite na „Starogradsku zimi“, mestu radosti i stvaranja novih prazničnih uspomena!

STAROGRADSKA ZIMA – PROGRAM